• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 14 °C

CHP Dersim Adayı Hüsniye Karakoyun: Sorunlarımızı meclise gidip anlatacağız

CHP Dersim Adayı Hüsniye Karakoyun: Sorunlarımızı meclise gidip anlatacağız
15 Mayıs’ın ülkede bahar olması için elinden geleni yapacağını söyleyen CHP Dersim Milletvekili adayı Hüsniye Karakoyun, “Tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz.

Alevi ve Kürt olduğumuz için dışlandık ve yaşadığımız baskılardan dolayı kentimiz sürekli dışarıya göç veriyor. Sorunları görmek istemeyen ve yüzeysel kararlarla sorunları çözmek isteyen hükümetler geldi her dönem ama CHP iktidara geldiğinde bu sorunları çözeceğiz” dedi.

CHP Dersim Milletvekili adayı Hüsniye Karakoyun, neden milletvekili adayı olduğunu ve yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı.

 

“ALEVİ VE KÜRT OLDUĞUMUZ İÇİN DIŞLANDIK”

Doğum yerleri Dersim olduğu için gençlerin üniversitelerde dışlandıklarını ve işlere giremediklerini belirten Hüsniye Karakoyun, “Bu duruma dur demenin en doğru zamanı şimdi. Bu ülkede bir gelecek görmediği için yurtdışına göç etmek zorunda kalan insanların da Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alması gerektiğini düşünüyorum. Tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Alevi ve Kürt olduğumuz için dışlandık ve yaşadığımız baskılardan dolayı kentimiz sürekli dışarıya göç veriyor. Artık topraklarımızda tarım ve hayvancılık bitti, gençlerin bu ülkede gelecek umutları bitti” diye belirtti.

 

“BURADA BİR KADIN ADAYIN OLMASI ÖNEMLİ”

Bu dönemde bir şey yapması gerektiği için aday adaylığı başvurusu yaptığını ifade eden Karakoyun, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun %50 kadın kotası açıklaması vardı ve burada kadın bir adayın olması oldukça önemli. Aday olmasam bile yine de çok çalışacaktım ama beni adaylık için layık gördüğü için canla başla çalışacağım. 15 Mayıs’ın bu ülkede bahar olması ve hepimizin içini ısıtması için elimden geleni yapacağım. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanması bu ülke için çok değerli bir şey ama buradan bir vekil çıkartması da onun için kıymetli olacak. Bu şehirde gazeteci olarak göç haberleri çok yaptım. Yakınlarıyla görüştüğümüzde bize ‘Bu ülkede bir gelecek görmüyorlar’ diyorlardı. İnsanların kendi memleketinden göç etmesi için çok güçlü nedenlerin olması lazım. Burada üretim yok ve farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeyen hükümetler var. Geçmişteki hükümetler gibi şu an ki AKP iktidarı da bizi ‘farklılığımızsınız’ diyerek bağrına basmadı” dedi.

 

“SORUNLARIMIZI MECLİSTE ANLATACAĞIZ”

Göçlere ‘dur’ diyeceklerini ve 15 Mayıs geldiğinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında yurtdışına göç edenlerin valizlerini toplayıp geri geleceklerini söyleyen Karakoyun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişte ürettiğimizle kendi kendimize yetebiliyorken şimdi ise köylerde insanlar ekmeği ve yumurtayı şehir merkezine gelip alıyor. O yüzden bu durum bir köylü için korkunç bir şey. Eskiden köylülerimiz ürettikleriyle geçinebiliyordu ama birileri çatışmalı süreci bahane edip köyleri boşalttılar. Sorunları görmek istemeyen ve yüzeysel kararlarla sorunları çözmek isteyen hükümetler geldi her dönem, o yüzden biz üretime de çok önem vereceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olduğunda ve ben de burada vekil olduğumda zaten 20 yıllık kent hafızamız var, gazetecilik hafızamız var. O yüzden burada yaşanan sorunların çoğunu biliyoruz o yüzden sorunlarımızı meclise gidip anlatacağız. Pertek’in köyünde üniversiteyi kazanan gencimiz okulu bitirdikten sonra boşta kalmasın, diye elimizden geleni yapacağız.”

 

“CHP, İKTİDARA GELDİĞİNDE SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLECEK”

Uyuşturucu kullanımın önüne geçebilmek için gençlerin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Karakoyun, “Geleceği görebilen insan olumsuzluklara sapmaz. Eğer siz gençlerin yeteneklerini görmezseniz o gençler yanlış yola girer. Ekolojik anlamda da sorunlarımız var. Maden aramalar, baraj ve HES’ler de insanları yerinden yurdundan eden uygulamalar. Ekolojik anlamda da aktif bir şekilde mücadele vermeyi planlıyorum. Biz küçükken ailemizle yaylaya gittiğimizde önce o yaylada yaşayan canlılardan rızalık alınırdı, böyle bir kültürden geliyoruz ama günümüzde doğamız sürekli saldırı altında. İktidar kentimize yatırım yapmamaya başladı ve dışlanmaya başladık ama CHP iktidara geldiğinde bu sorunları çözeceğiz, bunların hepsine dur demek için oraya gideceğiz” diye konuştu.PİRHA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim