• BIST 10275.15
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 20 °C

Altılı Masa'da liderler anlaştı; İkinci turda ‘Dersim’ detayı

Altılı Masa'da liderler anlaştı; İkinci turda ‘Dersim’ detayı
CHP, Demokrat Parti, DEVA Partisi, İYİ Parti ve Gelecek Partisi genel başkanları, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde toplandı.

Liderlerin ikinci tur görüşmeleri, her liderin kendi memleketinde yapılması konusunda anlaştığı öğrenildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı Dersim’de yapılacak.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş mutabakat metnine imza atan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu “Altılı Masa”, ilk tur görüşmelerinin son toplantısı için Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa Buluşması'na ayrı ayrı gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Saadet Partisi Genel Merkezi'nin girişinde karşıladı.

Genel başkanlar, basına kapalı toplantı sonrası yemekte de bir araya gelecek. Görüşmede seçim güvenliği ve sistem çalışmaları gibi başlıklar tartışılacağı belirtildi.

Toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

İkinci tur için karar

Bugün ilk turun son buluşmasını gerçekleştiren altılı masanın ikinci turuyla ilgili detaylar ortaya çıktı.

ABC Gazetesinin haberine göre, bugünkü görüşmede liderlere, ikinci tur görüşmelerinin her liderin kendi memleketinde yapılması teklifi sunuldu. Liderlerin sözlü olarak kabul ettiği bu teklifin görüşme sonrası yayımlanacak metinde de yer almasının beklendiği öğrenildi.

Buna göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğindeki toplantı Dersim’de yapılacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantı Sivas’ta, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantı Konya’da, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğindeki toplantı Ankara’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğindeki toplantı Kocaeli’de ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğindeki toplantı Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek.

Liderler buluşması öncesinde; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin sosyal medya hesaplarında “Yarının Türkiyesi için... #HepBirlikteGüzelYarınlara” notuyla bir video yayınladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim