• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • Tunceli 12 °C

AKP'den seçim öncesi "Pertek Köprüsü" açıklaması

AKP'den seçim öncesi "Pertek Köprüsü" açıklaması
Elazığ ve Dersim'i birbirine bağlayan Pertek feribotları yaz aylarında yoğunluğu kaldıramıyor.

İki şehri birleştiren bir köprü yapılması ise daha önce AKP iktidarı tarafından vaat edilse de gerçekleşmiyor. 

Pertek köprüsüyle ilgili yeni bir açıklama yapan AKP Elazığ Milletvekilleri, köprünün proje ihalesinin yıl sonunda yapılacağını duyurdu. Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan,  AKP’lilerin Pertek köprüsüyle ilgili açıklamalarının toplumu beklentiye sokmaktan öteye geçmeyeceğini kaydetti. Özellikle yaz aylarında günde 4 bine yakın  araca kadar varan bir kapasiteye ulaşsa da feribot taşımacılığı kilometrelerce kuyruk oluşmasını engelleyemiyor. Bu nedenle araçlar saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Uzun yıllardır yapımı için adım atılmayan köprüyle ilgili AKP Elazığ Milletvekilleri, ihtiyaç duyulan köprünün proje ihalesine çıkılacağını açıkladı.

GÜZERGAHLAR BELİRLENDİ PROJE İHALESİNE ÇIKILACAK

 AKP Elazığ Milletvekilleri  Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve  Mahmut  Rıdvan Nazırlı tarafından yapılan ortak açıklamada, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu beyle yaptığımız görüşmede; “Pertek Köprüsü” için alternatif güzergahlar netleştirilmiş olup, ihale hazırlıklarına başlanmış, yıl sonu itibariyle proje ihalesine çıkılacaktır. Kuzey Çevre Yolunun Güney Çevre Yoluna Bağlantı Yolu işinin yatırım programına alınması için teklifi yapılacaktır. İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyoruz” denildi.

VERİLEN SÖZLERE KUŞKUYLA BAKAR OLDUK

 Yıllardır Pertek köprüsünün yapılması için mücadele verdiklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönemin başbakanı Bşnali Yıldırım’ın sözlerine rağmen Pertek köprüsüyle ilgili bir adım atılmadığını hatırlatan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, “Pertek köprüsünün bölgemiz için çok büyük bir önem arz ettiğini ve  inşa edilmesi talebiyle şahsım ve bölgedeki milletvekillerimizle birlikte sesimizi iktidara duyurmaya çalıştık. Geçtiğimiz hafta AKP Elazığ Milletvekillerinin ortak yaptıkları açıklamada Pertek köprüsünün projesinin yıl sonunda yapılacağına dair bir müjde verdiler. Bu yıllardır verilen mücadele sonrasında böyle bir adım atılmasını olumlu buluyorum. Fakat bu sözler daha önce de verildiği için maalesef artık verilen sözlere kuşkuyla bakar olduk. Pertek köprüsünün yapımına ilişkin söz yıllar önce sayın cumhurbaşkanı tarafından verilmişti. Yine dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından yine köprünün yapılacağına dair sözler verilmişti. Fakat verilen sözlere rağmen bu bölgede köprü yapılmadı. Ak Partili milletvekillerinin yapmış olduğu bu açıklama sonrasında umarım Pertek köprüsüyle ilgili somut bir adım atılır. AKP'li vekillerin yapmış olduğu bu açıklama sonrasında Pertek köprüsünün yapımıyla ilgili birçok insanı tekrardan umutlandırdı. Özellikle ekonominin kötü olduğu bir dönemde böyle bir projenin açıklanmasını olumlu görüyorum fakat sonuçta önemli” ifadelerini kullandı.

Haber:Caner Aktan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim