Tunceli Valiliğinin desteği ve girişimleri neticesinde Ahşap Kakma (Marküteri) Sanatçısı Filiz Uzun’un hazırladığı “Ulusal Ahşap Kakma El Sanatları Sergisi” Tunceli’de sanatseverlerle buluştu.
Tunceli Grand Şaroğlu Otel’de gerçekleşen serginin açılış ve kokteyline Vali Mustafa Taşkesen, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Memiş, Sanatçı Filiz Uzun, kurum müdürleri ve sanatseverler katıldı.
Vali Mustafa Taşkesen ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in açılışını yaptığı sergide, Ahşap Kakma (Marküteri) Sanatçısı Filiz Uzun’un ilimiz için hazırladığı özel koleksiyonundaki eserleri sanatseverlerle buluştu. Sergide bir açıklama yapan Sanatçı Filiz Uzun "Ahşap Kakma" sanatının uzun bir geçmişi olduğunu dile getirerek "Ahşap Kakma sanatının unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde, bu sanata sahip çıkan ve katkılarıyla bizlere destek veren Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen'e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Ziyaretçi defterini imzalayan Vali Taşkesen ise sergilenen eserleri çok beğendiğini belirterek Sanatçı Filiz Uzun'a sanat hayatında başarılarının devamını diledi.
Sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan sergi Tunceli Grand Şaroğlu Otel’de 30 Temmuz’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
Ahşap Kakma Sanatçısı Filiz Uzun Tunceli`de Sergi Açtı

Tunceli Valiliğinin desteği ve girişimleri neticesinde Ahşap Kakma (Marküteri) Sanatçısı Filiz Uzun’un hazırladığı “Ulusal Ahşap Kakma El Sanatları Sergisi” Tunceli’de sanatseverlerle buluştu.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması gider
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ınAkif Manaf, küresel barış alanındaki kapsamlı çalışmaları nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi ve Cemevi tarafından “Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü’ne” layık görüldü.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























