• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • Tunceli 9 °C

‘Yüz yüze eğitim’ hazırlıkları tamamlandı

‘Yüz yüze eğitim’ hazırlıkları tamamlandı
İlimizde 21 Eylül'de okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıflar için başlayacak yüz yüze eğitim için tüm planlama ve hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“21 Eylül'de okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıflar için başlayacak yüz yüze eğitim için tüm planlamalar en ince ayrıntısına kadar Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Covid-19 salgını sebebiyle tek bir öğrenci, öğretmen ve çalışanı riske atmamak için yüz yüze eğitim öncesinde sahadaki son hazırlıklar tamamlanmıştır. Yapılan hazırlıklarda bakanlığımız çalışmaları esas alınmıştır. Bakanlığımızın Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile imzaladığı ''Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü'' kapsamında merkez ve ilçelerimizdeki tüm okullarımızda 21 Eylül'de ders zilinin çaldığı andan itibaren öğrencilerin hangi alanda nasıl davranacakları, neler yapacakları, sınıfların ve koridorların, ıslak zeminlerin durumu, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin dikkat etmesi gereken hususlar, servis araçlarındaki kurallar gibi konular netlik kazanmıştır. Müdürlüğümüz tarafından merkez ve ilçe okullarımıza Covid-19 u önleme tedbirleri kapsamında 70 adet ateş ölçer, 70 adet 14 Kurallı Temassız El Dezenfektan Standı, 120 adet Hijyenik Havuzlu Paspas, ve 1600 litre El Dezenfektanı alınmıştır. Ayrıca bu okullarımıza yer dezenfektanı da dağıtılmıştır. Tüm okulların ''Okulum Temiz'' belgesini almaları için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

21 Eylül'de eğitim-öğretime başlayacak olan okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerimize Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından 5000 adet maske üretilmiş ve öğrencilere dağıtmak üzere okullarına teslim edilmiştir. Bakanlığımız tarafından öğrenci, öğretmen ve velilerimizi sürece en iyi şekilde hazırlamak için yapılan tüm bilgilendirme içerikleri aynı titizlikle bu kişilere ulaştırılmakta ve gerekli toplantılar düzenlenmektedir. Bununla beraber 21 Eylül'den itibaren okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin kaydı tutularak tedbirler doğrultusunda kabulü sağlanacaktır”

yuz-yuze-egitim-hazirliklari-tamamlandi-(1).jpgyuz-yuze-egitim-hazirliklari-tamamlandi-(3).jpgyuz-yuze-egitim-hazirliklari-tamamlandi-(4).jpgyuz-yuze-egitim-hazirliklari-tamamlandi-(6).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim