• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 14 °C

Yurt: Atamalar mevzuata uygun yapıldı

Yurt: Atamalar mevzuata uygun yapıldı
Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ekber Yurt, "Sürgün diye bir şey söz konusu değil, atamalar mevzuata uygun yapıldı" dedi.

SES Dersim Şubesi tarafından Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde yaşanan sürece ilişkin yapılan açıklamalara cevap veren Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ekber Yurt, "Sürgün diye bir şey söz konusu değil, atamalar mevzuata uygun yapıldı" dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) tarafından 21 Aralık 2022 tarihinde ve bugün (20 Ocak) olmak üzere Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde yaşananlara ilişkin açıklama yapıldı. Tüm bu yaşanan sürece ilişkin ve SES Dersim Şubesi'nin iddialarına yanıt veren Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ekber Yurt, "Sürgün diye bir şey söz konusu değil, atamalar mevzuata uygun yapıldı" dedi. Yurt'un açıklamalarından satırbaşları şöyle;

"PERTEK SÜRGÜN YERİ DEĞİLDİR"

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, daha çok dezavantajlı gruplara hizmet veren önemli bir bakanlığımızdır ve biz de bu bakanlığımızın Tunceli il müdürlüğü olarak görev yapıyoruz. Devletin görevi vatandaşa eksiksiz ve zamanında hizmet götürmektir. Bizler de bu bilinçle görevimizi yapmaya çalışıyoruz. İlgili sendikanın yapmış olduğu açıklamada bazı personellerimizin hukuksuz yere Pertek ilçemize sürgün edildiği ifade ediliyor. Öncelikle şunu ifade edelim ki; Pertek ilçemiz bir sürgün yeri değil güzel bir hizmet yeridir."

"MEVZUATA UYGUN YAPILMIŞTIR"

Sürgün edildiği iddia edilen 4 çalışma arkadaşımızdan bahsediliyor. Pertek'teki sosyal hizmet merkezimiz kurulduğu günden bu yana bizden personel talep etmekteydi. 2019'dan beri sürekli bir personel talebi bulunuyordu. Ben il müdürü olduktan sonra yine çeşitli talepler bize ulaştı. Biz bu talepleri gündemimize aldık ve görevlendirmeleri gerçekleştirdik. İlgili personelin listesini çıkardık ve haksızlık olmasın diye de kura ile belirleme kararı aldık. Atamalar tamamen adalet ve vicdani olarak mevzuata uygun yapılmıştır" dedi.

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim