• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 15 °C

YOĞURT YİYORUM DİYENLER DİKKATLİ OKUYUN...

Murat ÇAKI

 
SEVGİLİ DOSTLAR ÖYLE BİR DURUMA GELDİK Kİ YEDİKLERİMİZ VE İÇTİKLERİMİZİN MUTLAKA BİR SAKINCASI OLUR HALE GELDİ. YOĞURTA ONLARDAN BİRİ …
 
ESKİDEN SAĞLIKLI, DOĞAL ORTAMLARDA BESLENEN HAYVANLARDAN ELDE EDİLEN, TEMİZ SÜTTEN ELDE EDİLEN YOĞURT, İKİ GÜNDE EKŞİME YAPARDI. ŞİMDİ BİR AY DAYANIYOR. MEĞER SEBEBİ VARMIŞ. ( SOLİTİN )
 
              BU KADARINA DA PES ARTIK, GIDA FİRMALARI KARLARINA BİRAZ DAHA KAR EKLEYEBİLMEK ADINA BİZLERİN HAYATLARINI HİÇE SAYIYOR VE İŞİ İNSANLARIMIZI BU YÖNDE BİLİNÇLENDİREN BİLİM İNSANLARINI TEHDİT ETMEYE KADAR VARDIRDILAR.
           
              Ankara Hıfsızsıhha Gıda Denetim Bölüm Başkan Yrd.Gönül Özdeğer ve iki asistanı SOLİTİN adlı kimyasal ile ilgili çalışmaları
ve yayınları dolayısı ile ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar ve savcılığa suç duyurusunda bulundular.
           
             SOLİTİN aslında gıdalarda hiç bulunmaması gereken tamamen kimyasal bir ajan hatta basit olarak melaminimsi bir plastik, sütlere, yoğurt
ve ayranlara ve sütün girdiği her çeşit besine katılıyor. Çünkü bu molekül su ile inanılmaz şekilde bağlanarak kıvam arttırıyor,
           
             Bu hem imalat projeleri açısından zaman kazandırıyor, imalatında SOLİTİN katılan ürün doğallığını kaybediyor ama, son kullanma tarihini uzatıyor, bu durum bozulup geri dönen ürün adetini azalttığı gibi, firmaların stoklu çalışmasını sağlıyor, aynı zamanda maliyeti de inanılmaz düşürerek firmaların rekabet gücünü arttırıyor.
           
             Maliyetler düşünce de çocuklarımıza ucuz ucuz gofret, çikolata ve süt ürünleri, evlerimize de çeşit çeşit peynir, yoğurt, hazır sütlü tatlı gibi ürünleri hesaplı bir şekilde alabiliyoruz. 

             SOLİTİN doğada en bol ve bedava bulabileceğiniz, tebeşir gibi, alçı taşı gibi bir madde. Süt ürünlerinde kullanılan bu madde böbreklerden atılırken birikiyor, bu birikim zamanla böbreklerin kanı süzmesini engelliyor. Sonuçta ise böbrek yetmezliğine kadar uzanan böbrek rahatsızlıkları, serum üre ve kraetinin düzeylerinde artış ve bunun getirdiği devamlı yorgunluk hali, hafıza ve konsantrasyon bozuklukları ve hatta ciddi mental bozukluklar yaratıyor.
  Üretici firmalar SOLİTİN'i hiç bir şekilde ürün etiketlerinde bildirmiyor, aldığımız ürünlerde SOLİTİN olup olmadığını yine de bir kaç basit deney ile anlayabiliriz, eğer bu yönde bir şüphe oluşursa derhal bulunduğunuz il Hıfsızsıhha Müdürlüğü ile ilişkiye geçerek şüpheli gıdanın test edilmesini talep edebilirsiniz.
 
Bu şekilde binlerce hatta yüzbinlerce insanın sağlığını kurtarabilirsiniz, Çevrenize baktığınızda ne kadar çok dializ merkezi ve böbrek hastası olduğunu siz de görüyorsunuz bu artışın sebebi bazı ahlaksız firmaların kar hırsından başka bir şey değil.
  Aldığınız sıvı ürünler (süt, ayran, çikolatalı süt vs) için şu yolu izleyebilirsiniz :
Bir metal'i (çatal, kaşık vs) el yakacak düzeyde ısıtın ve test etmek istediğiniz sıvıya batırarak çalkalama hareketi yapın, metali çıkardığınızda birbirinden ayrılmış öbekler halinde beyaz topaklar görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.
 
           Peynir vs türü ürünlerde ise üründen bir parça alarak sirkeli suya koyunuz eğer sirkeli suyun üzerinde kalan beyazımsı bir tabaka görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.

             Çikolata, gofret türü ürünlerde ise ürünü elinizle basitçe kırın, eğer kırığın her iki tarafında süt beyazı noktalar varsa o üründe de SOLİTİN vardır.

             Sağlığımız için, geleceğimiz için, çocuklarımız ve sevdiklerimiz için bu bilgileri bütün çevremize yayalım ve toplumsal olarak tepkimizi ortaya koyarak AB Normlarında olmayan bu katkı maddesinin üretici firmalar tarafından daha fazla kullanılmasını engelleyelim.
 
Saygılarımla
Yrd.Dç.Dr Gülden Semavi
Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp Fakültesi Biyokimya Blm.
 
 
LÜTFEN SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLMEK İÇİN GEREĞİNİ YAPIN.
 
DÜNYA, KÖTÜLÜK YAPANLAR YÜZÜNDEN DEĞİL, YAPILAN KÖTÜLÜĞE KARŞI MÜCADELE ETMEYENLER YÜZÜNDEN KÖTÜLEŞİYOR!

Murat ÇAKI

Bu yazı toplam 66264 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim