• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 15 °C

Yıldızlara Uzanın Projesi

Yıldızlara Uzanın Projesi
Muş, Bitlis, Tunceli ve Bingöl'deki yıldız sporcuları ortaya çıkartmak için "Yıldızlara Uzanın" adlı proje hazırlandı.

Muş, Bitlis, Tunceli ve Bingöl'deki yıldız sporcuları ortaya çıkartmak için "Yıldızlara Uzanın" adlı proje hazırlandı.

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Muş Alparslan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi ile Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği tarafından ortak hazırlandığını söyledi.

İnanç, sosyo-ekonomik açıdan ülke ortalamasının altında olan Muş, Bitlis, Tunceli ve Bingöl illerinde gençlik ve spor faaliyetlerinin teşvikini sağlamak istediklerini belirterek, "Yıldızlara Uzanın adlı projemiz yıldız sporcu adaylarının ortaya çıkartılması ve sporun birleştirici ruhundan yararlanmak amacıyla gerçekleştirilen bir projedir" dedi.

Proje süresinin 4 ay eğitim faaliyetleri, 12 ay sportif faaliyetler, 8 ay değerlendirme ve yaygınlaştırma faaliyetleri olmak üzere 24 ay olduğunu kaydeden İnanç, 150 spor adamına proje kapsamında eğitimler verileceğini söyledi.

Prof. Dr. İnanç, spor bilimleri, gençlik organizasyonları, yabancı dil ve kişisel gelişimi kapsayan teorik ve pratik eğitimlerin verileceği spor adamlarının birbirlerine, proje sayesinde tecrübelerini paylaşmalarına da fırsat tanıyacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Söz konusu eğitimler, 4 aylık zaman zarfında 770 saat olarak gerçekleştirilecektir. 4 aylık eğitim sonunda seçimi yapılacak antrenör ve spor eğitmenlerince belirtilen illerimizin proje ortağı üniversitelerin koordinasyonunda, 1 yıl boyunca sportif ve gençlik faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda sporcu tarama ve seçme (futbol, voleybol, atletizm, güreş ve teakwondo alanlarında), antrenman yaptırma, spor festivalleri ve müsabakaları düzenleme, gençlik çalıştayları organize etme, gençlik rehberlik faaliyetleri ve benzeri etkinlikler şeklinde gerçekleştirilecektir. Şehirlerdeki yerleştirilmelerin ve toplanan verilerin değerlendirilmesi sonucunda, ilgili tecrübelerin paylaşılması ve yaygınlaştırılması amacıyla çalıştaylar, seminerler ve konferanslar organize edilecektir. "

 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim