• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 26 °C

Vali Taşkesen, Pertek’te bir dizi açılış yaptı

Vali Taşkesen, Pertek’te bir dizi açılış yaptı
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, bir dizi açılış gerçekleştirmek üzere Pertek İlçesi’ne gitti.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, bir dizi açılış gerçekleştirmek üzere Pertek İlçesi’ne gitti.
Pertek Kaymakamlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği ve SODES projelerini yerinde incelemek, ilin hayırsever tarafından yapılan ilk okulu olma özelliğini taşıyan ve iş adamı Gürsel Erol tarafından yaptırılan Anadolu Lisesi ek binasının açılışını gerçekleştirmek ve Sağman Şehitlerini Anma Günü’ne katılmak üzere Tunceli Valisi Taşkesen ve beraberindeki heyet ilçeyi ziyaret etti.
 
Yatılı İlköğretim Bölge Okulu önünde Pertek Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç tarafından karşılanan Vali Taşkesen ilk olarak Avrupa Birliği projeleri kapsamında Pertek Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Bir Hayalim Var" projesi içerisinde yer alan "akıllı sınıflar", "resim ve müzik atölyeleri", "spor ve sinema salonlarını" yerinde gördü ve proje kapsamında istihdam edilen 9 öğretmen, 2 bakıcı, 2 proje görevlisi ile sohbet etti.
I. YİBO Bahar Şenliği kapsamında öğrencilerin hazırladıkları programları izleyen Vali Taşkesen öğrencilerle sohbet ederek Kaymakam Murat Çağrı Erdinç’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YİBO ziyaretinin ardından İlçe Halk Eğitim Merkezine geçerek Avrupa Birliği Hibe Projeleri "U-Mutlu Kadınlar", "İşli Güçlü Kadınlar" ile SODES Projesi olan "Kadın ve Ayna" projeleri kapsamında eğitim gören kursiyerleri ziyaret eden Taşkesen, kursiyerlerin hazırladığı sergiyi de gezdi.  Vali Taşkesen, projeler kapsamında yapılan kafeterya binası, Halk Eğitimi Merkezi binası tamir tadilatı, profesyonel mutfak ve restoran bölümü, yeni makinelerle donatılan tekstil atölyesini, kuaför salonu ve yürütülen diğer çalışmaları yerinde inceledi.

Daha sonra iş adamı Gürsel Erol'un yaptırdığı ve ilin ilk hayırsever okulu olma özelliğini taşıyan ve Gürsel Erol'un merhum babasına atfen Pertek Öğretmen Zeynel Erol Anadolu Lisesi adını alan okulun açılışını yapan Vali Taşkesen Gürsel Erol'a yaptığı hizmet adına teşekkür etti ve kendisine plaket verdi.
Kaymakam Murat Çağrı Erdinç ise, binayı ilçeye kazandıran Gürsel Erol'a teşekkür ederek teşekkür belgesi verdi.
Pertek İlçesindeki açılışlara, Vali Mustafa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Hozat Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Aysan, 4.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Timurcan Ermiş, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim