• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 15 °C

Tunceli'li voleybolcu Mine, Avusturya'yı fethetti!

Tunceli'li voleybolcu Mine, Avusturya'yı fethetti!
AVUSTURYA'nın Viyana kentinde doğup büyüyen 22 yaşındaki Tuncelili voleybolcu Mine Çakır, Wat Leopalstant takımında sergilediği performansla, Türkiye'nin Avusturya'daki gururu oldu. Yaz tatilini geçirmek üzere Tunceli'ye gelen Mine Çakır, en büyük hayalin

AVUSTURYA'nın Viyana kentinde doğup büyüyen 22 yaşındaki Tuncelili voleybolcu Mine Çakır, Wat Leopalstant takımında sergilediği performansla, Türkiye'nin Avusturya'daki gururu oldu. Yaz tatilini geçirmek üzere Tunceli'ye gelen Mine Çakır, en büyük hayalinin Fenerbahçe Voleybol takımında oynamak olduğunu söyledi.

Anne ve babası 35 yıldır Avusturya'da bulunan ve Viyana'da doğup büyüyen Tuncelili ailenin kızı Mine Çakır, bu ülkenin önemli takımlarından biri olan Wat Leopalstant'da uzun yıllardır voleybol oynuyor. Son üç sezondur takım kaptanlığını da yapan Mine Çakır, bir yandan voleybol oynarken, Avusturya 2'nci Ligi'nde voleybol hakemliği yaptığını söyledi.

DÖRT DİL BİLİYOR

Çok iyi derecede Türkçe, Almanca, Fransızca ve İngilizce konuştuğunu dile getiren Mine Çakır, Avusturya'ya giden Türk sporculara ve takımlarına resmi ve gönüllü rehberlik yaptığını anlattı. Tuncelili voleybolcu Mine Çakır, "Ailem 35 yıldır Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşıyor. Ben de Viyana'da doğdum. Küçük yaşlardan beri hep voleybol sporu ile uğraşıyorum. 8 yaşından voleybol oynuyorum yaklaşık 13 yıldır aralıksız voleybol oynamaya devam ediyorum. 19 yaşında olan erkek kardeşim Metehan Çakır da Avusturya'nın en iyi takımlarından olan Sv Sokol'da voleybol oynuyor. Ben Viyana Akademisi'nde ekonomi okudum ve mezun oldum. Okul döneminde voleybolu biraz aksattım, antrenmanlara çok fazla gidemedim ama okul bittikten sonra kendimi tamamen voleybola verdim" dedi.

TEK HAYALİ FENERBAHÇE'DE OYNAMAK

Oyunculuk dışında voleybol hakemliği ve küçük yaştaki çocuklara voleybol konusunda dersler verdiğini kaydeden Mine Çakır, "Yakın zamanda Avusturya'da voleybolda Avrupa Şampiyonası düzenlenecek. Türk Milli Takımı oraya geldiğinde rehberliği ben yapacağım. Ayrıca Avusturya Voleybol Federasyonu şampiyonada maçları izleyecek Türk seyirciler ile ilgili bütün işlemleri ve bilet satışlarını bana verdi. Hem Türk Milli Takımı ile hem de Türk taraftarlar ile ben ilgileneceğim. Bu benim için çok büyük bir gurur oldu. 13 yıldır Avusturya'da voleybol oynuyorum. Tuncelili ve Türk kızı olarak orada oynamak bana gururu veriyor. Memleketimi ve ülkemi temsil ediyorum. En büyük arzum Türkiye'deki voleybol takımlarından birine transfer olmak ama en çok da Fenerbahçe voleybol takımına transfer olmak istiyorum. En büyük hayalim Fenerbahçe'de oynamak" diye konuştu.

TÜRK VOLEYBOLCULARI ÖRNEK ALIYOR

Tuncelili Mine Çakır Türk Milli Takımı formasını da giymek istediğini, ayrıca Türkçe'deki voleybolcuları da örnek aldığını belirterek, "Ben Avusturya'da doğduğum için oranın vatandaşıyım. Çifte vatandaşlık için başvuru yaptım. Bir sene içinde performansımı daha iyi seviyelere getirip, Türkiye'de oynamak, Türk Milli Takımı formasını giymek ve ülkemde voleybol oynamak istiyorum. Çünkü Türk Voleybolu adeta çağ atladı ve dünyanın en önemli liglerinden biri oldu. Türkiye'de Özlem Özçelik, Neslihan Demir ve Arzu Göllü gibi uzun yıllar voleybol oynamak istiyorum. 13 senedir Avusturya'da bir Türk kızı olarak kendimi kabul ettirdim. Burada ülkemi temsil ediyorum" diye konuştu.

MİNE ÇAKIR'IN ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR

Avusturya Voleybol Liginde oynayan tek Türk kızı Mine Çakır, 2008 yılında ligin en değerli genç oyuncusu ve gelişim gösteren oyuncusu ödülünü aldı. Yaşadığı Viyana'da voleybol hakemliği de yapıyor. Çalıştığı takımın altyapısında antrenör olarak görev alıyor, Viyana Akademisinde ekonomi okudu. İngilizce, Almanca ve Fransızca'yı iyi derecede konuşuyor. Avusturya'ya kura çekimi ve müsabakalara gelen kadın ve erkek takımlarımızın gönüllü rehberliğini yapıyor. Türk kulüplerinin ve yöneticilerinin Avrupa'da her türlü sıkıntısının çözümünde yardımcı oluyor. Avusturya Bayanlar Plaj Voleybolu organizasyon üyesi. En son geçen hafta yapılan Türkiye Voleybol Federasyonu yetkilileri, Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimiz, Vakıfbank Güneş Sigorta, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı kulüp yöneticilerinin de katıldığı, üç gün boyunca devam eden Euro Pean (Şampiyonlar Ligi Galasında) Türk kafilesinin uzman rehberliğini yaparak, kulüp temsilcileri ve Voleybol Federasyonu'nun özel teşekkürünü aldı. Viyana'da Avusturya Voleybol Federasyonu'nda çalışıyor.

EN BÜYÜK DESTEĞİ SPORCU AİLESİ VERİYOR

Bu yıl içerisinde Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nin ortaklaşa düzenleyeceği, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Erkek Voleybol takımının sorumlu direktörü oldu. Mine Çakır, en büyük desteği eski bir futbolcu olan babası ve gençliğinde amatör voleybol oynayan annesinden gördüğünü söyledi.

Tunceli'de yakınlarını ziyaret eden Mine Çakır, "Ailemin sporcu olması başarımdaki en büyük etken. Evde her an, her saat voleybol konuşuluyor. Avusturya'nın başkenti Viyana'da benim voleybol oynamamdan sonra birçok Türk ailesi çocuklarını voleybol kulüplerinin altyapılarına yazdırdı. 5-6 sene sonra aynı futboldaki gibi çok iyi bir voleybol altyapısı oluşuyor ve gurbetçi voleybolcular da ülkemize gelecektir" ifadelerini kullandı.

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim