• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 22 °C

Tunceli’de Bölge Çalıştayı

Tunceli’de Bölge Çalıştayı
Tunceli’de, Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Çalıştayı yapıldı.

Tunceli’de, Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Çalıştayı yapıldı.
Tunceli Valiliğinin girişimleri sonucu Bakanlar Kurulu Kararı ile Tunceli’nin de içerisinde bulunduğu bölgenin “Turizm Bölgesi” ilan edilmesinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve TÜRSAB yöneticilerinin de katılımıyla bölge çalıştayı gerçekleştirildi.
Pertek İlçesi'nde  bulunan Pertek Termal Tesislerinde, Vali Mustafa Taşkesen’in başkanlığında gerçekleştirilen bölge çalıştayına, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanları Müjdat Özbahçıvanoğlu ve Adnan Aslan, AB Genel Sekreterliği Yetkilileri, TÜRSAB Boğaziçi BYK Başkanı Nejat Karagöz, TÜRSAB Asya BYK Başkanı Nezih Üçkardeşler, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva, Elazığ Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, Sivrice Kaymakamı Sultan Doğru, Pertek Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç,  Malatya İl Kültür Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Elazığ İl Kültür Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Tunceli İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, Tunceli Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Nazif Yıldırım, Elazığ Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Yatkın, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Arapgir  Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, Sivrice Belediye Başkanı İbrahim Altundaş, İller Bankası Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Sedat Yolga, Elazığ İl Çevre Orman Müdürü Şefik Kara, PEYDAV Başkan Yardımcısı Haluk Aslan, Akgün Otel Sahibi Metin Akgün ve Elazığ Turizm Derneği Başkanı Murat Soylu katıldı.   
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Taşkesen, bölgenin turizm açısından son derece farklı ve ilginç bir yer olduğunu belirterek inanç ve kültür turizmi açısından Tunceli’ye benzeyen başka bir vilayet olmadığını söyledi. Bu anlamda Tunceli’nin Tibet’e benzediğini düşündüğünü dile getiren Vali Taşkesen, ayrıca Tunceli’nin farklı tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olduğunu ifade ederek, “İlimiz şuan içerisinde bulunduğumuz termal tesisler gibi su özellikleri ve tesisleşme açısından son derece güzel imkanlara sahiptir” dedi. Vali Taşkesen konuşmasının sonunda, toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Yapılan açılış konuşmasının ardından Pertek Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Pertek İlçesi’nin turizm merkezi olması yolunda yapılacak çalışmaların sunumunu aktararak, yapılması gereken çalışmalar hakkında katılımcılara ilçe hakkında bilgi verdi.
 
        Yatırım ve Tesisler Daire Başkanı Adnan Aslan ise Turizm Bölgesi ilan edilmesi ile beraber çok önemli desteklerin Turizm Bakanlığı tarafından verilebileceğini ifade ederek, yapılan bu çalıştayın sonrasında eylem planının hazırlanacağını ve ilgili birimlere iletilerek somut çalışmaların başlatılacağını ifade etti.
 
        Araştırma ve Eğitim Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu ise bölgede turizm sektöründe yetişmiş insan bulundurulmasının önemine dikkat çekerek, Bakanlık olarak eğitim anlamında her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
 
         TÜRSAB Asya BYK Başkanı Nezih Üçkardeşler ise bölge ziyareti ile bu bölgeyi tanıma fırsatı bulduklarını, seyahat acentelerinin bu bölgeye yönlendirilmesi ve yeni yatırımların yapılması hususunda ciddi bir çalışma başlattıklarını ifade ederek Vali Mustafa Taşkesen’in bir turizm elçisi gibi görev yaptığını ve Tunceli'nin de bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
 
       Turizm Bölgesi ilan edilmesi ve bu çalıştayın yapılması hususunda ciddi bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Avukat Vedat Pehlivan ise katılımlarından ötürü tüm misafirlere teşekkür etti.
 
         Pertek Termal'in sahibi ve işletmecisi Selahattin Şerefoğlu da bu bölge de yapılan yatırımların önemine değinerek “Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.     

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim