• BIST 9871.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 29 °C

TUNCELİ’DE, 7’DEN, 25’E SANAT…

TUNCELİ’DE, 7’DEN, 25’E SANAT…
15 Haziran tarihinde başlayan ve 3 Ağustos 2011 tarihine kadar sürecek olan 'Dersim-iz' sanat atölyesi faaliyetleri sürüyor. Sanatsal, kültürel faaliyetlere ulaşamayan, imkanları kısıtlı 7-25 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik atölyede Müzik, Resim, Heyk

15 Haziran tarihinde başlayan ve 3 Ağustos 2011 tarihine kadar sürecek olan 'Dersim-iz' sanat atölyesi faaliyetleri sürüyor. Sanatsal, kültürel faaliyetlere ulaşamayan, imkanları kısıtlı 7-25 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik atölyede Müzik, Resim, Heykel, Tiyatro ve Sinema alanlarında sanat çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Başak Kültür ve Sanat Vakfı organizasyonu ile çocuk ve gençleri sanatla buluşturmak, gençlerin dünyasında yeni ufuklar açmak amacıyla gönüllü eğitmenlerin yanı sıra, son 4 yıldır Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) kapsamında Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen ve gönüllü eğitmenlik yapan genç sanatçılar eşliğinde devam eden atölye çalışmaları, Belediye Gençlik Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Başak Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şahhanım Kanat, müzesi ve sineması olmayan, sanatsal faaliyetlerin sınırlı olduğu Dersim'e sanatsal faaliyetleri taşımayı amaçladıklarını belirterek, "İstanbul dışında bu projeyi yapmak istememizin nedeni başka illerdeki çocuk ve gençleri de bu çalışmalardan faydalandırmak, onları sanatın büyülü dünyasıyla tanıştırmak, birlikte üretmek ve zenginliklerimizi paylaşmaktır. Ulusal ajansın desteklediği ve Tunceli Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak olan bu çalışmayla Avrupa'dan İstanbul'a ve İstanbul'dan da Dersim'e uzanan bir sanat köprüsü kurmak istedik. İnanç, kültür ve özgün yönleriyle çalışmalarımızın kaynağı olacak olan Dersim'imizin kültürel zenginliği, çocuk ve gençlerimizin yüreklerinde, ellerinde, hayallerinde daha da anlam kazanacaktır" dedi.

Kanat, atölyeden elde edilecek ürünler, kullanılacak araç-gereç ve enstrümanlar proje sonunda Tunceli Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi'ne devredileceğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Böylece çalışmaların devamlılığı sağlanacaktır. Sanatın evrensel dili ile deneyimlerin paylaşıldığı, farklı kültürlerin sanat aracığıyla birbirini tanıdığı ve yakınlaştırdığı ortak zenginliklerin ortaya çıkacağı ve paylaştıkça daha da zenginleşeceği bu çalışmaya, tüm sanat emekçilerini ve gönüllü dostlarımızı, özelikle tiyatro ve sinema konusunda bilgi birikimlerini, sanat deneyimlerini gönüllü eğitmenlik yaparak paylaşmaya, araç-gereç konusunda destek vermeye çağırıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim