• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 20 °C

Tunceli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

Tunceli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Tunceli'de törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Tunceli'de törenle kutlandı.Tunceli Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Vali Hakan Yusuf Güner, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, Belediye Başkan Vekili İbrahim Kasun, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Özey, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ve kurum müdürleri katıldı. Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anıttaki törenin ardından Vali Güner, makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra, Güner ve Tümgeneral Ocaklı, törene katılanların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Ulaştırma Binbaşı Levent Günay yaptı. Bu günün, Türk ulusuna asırlarca vatan olmuş Anadolu'daki Türk varlığına kast edenlerin umutlarının söndüğü gün olduğunu vurgulayan Günay, "Bu gün Türk ulusunun şaha kalktığı, Türk tarihinin altın harflerle yeniden yazıldığı gündür. Bu zafer, aynı zamanda asil Türk ulusunun ve onun kahraman ordusunun ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yürüttüğü bir özgürlük mücadelesidir. Bu büyük zafer, Türk ulusuyla kalmamış, esaret altında yaşayan diğer uluslara da ilham kaynağı olmuştur" dedi.

Günay, şöyle konuştu:

"Sahip olduğu binlerce yıllık gelenekle, dünya harp öğreticisinin en eski yaratıcılarından, tarihi sayısız zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri, 30 Ağustos Meydan Muharebesi'nde de harp sanatının, sevk ve idare kudretinin parlak bir örneğini sergilemiştir. Şanlı tarihimizin bizlere verdiği bu öz güvenle bir kez daha ifade ediyoruz ki, Türk ulusunun bağrından çıkan Türk Ordusu, geçmişte olduğu gibi bugün de Türk yurdunun yılmaz bekçisi, yüce Türk ulusunun koruyucusu olmaya devam edecektir. Yüce Atam, 30 Ağustos destanını yazan ve senin büyük güven duyduğun Türk Ordusu daima yüce ulusun emrinde ve ondan aldığı güçle çizdiğin çağdaşlık yolunda emin adımlarla ilerlemektedir." Program geçit töreni ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim