• BIST 9580.51
  • Altın 2476.787
  • Dolar 32.4924
  • Euro 34.5723
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 23 °C

Tunceli Belediyesinin mahalle toplantıları devam ediyor

Tunceli Belediyesinin mahalle toplantıları devam ediyor
Tunceli Belediyesi, sorunları yerinde tespit etmek, halkın belediye kararlarına katılımını sağlamak ve şeffaf bir yönetim sergilemek amacıyla başlattığı mahalle toplantıları devam ediyor.

Tunceli Belediyesi, sorunları yerinde tespit etmek, halkın belediye kararlarına katılımını sağlamak ve şeffaf bir yönetim sergilemek amacıyla başlattığı mahalle toplantıları devam ediyor.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Meclis üyeleri ve BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, Esentepe mahallesinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. 67 yıllık Tunceli Belediyesi’nin 8 yılda yıllar itibariyle devredilen büyük sorunlarla uğraştığını, bu sorunların hem devletin hem de belediyelerin olduğunu belirten BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, “67 yıllık birikmiş sorunları kısa zamanda çözmek kolay değil. Ama bunlara rağmen vatandaşların desteğiyle bu sorunları önemli bölümünü çözdük. Elbette bazı sıkıntılar oluyor. Ancak bütün bu sıkıntıların çözümü için çalışılıyor” dedi.

 Halis’in konuşmasının ardından söz alan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, yapılan çalışmalarla ilgili mahalle sakinlerine bilgi verdi. Şahin, katılımcılığı esas alan  bir belediye olarak mahalle toplantılarını önemsediklerini  ve Ekolojik ve doğayla uyumlu bir  toplumu ve yaşamı  esas aldıklarını ifade etti.

Sohbet havasında geçen toplantıda söz alan mahalle sakinleri belediye Başkanı Edibe Şahin’e, özellikle mahallelerde yapılan çalışmalar için teşekkür ederek, çeşitli konularda taleplerini de dile getirdi. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen Edibe Şahin, gelen talepleri  not alarak söz konusu talepleri kısa sürede çözeceklerini söyledi.

Daha sonra göreve geldiği günden bu yana  yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren   belediye başkanı Edibe Şahin; mahalle genelinde toplam 684 metre yeni su hattı yapıldığını, Gola çetu parkının yapımı, Parkın büyük kısmının yeşil alan olmakla birlikte İdari Bina, Ziyaret Kabul Alanı, Kurban Kesim Alanı, Grup Toplanma Meydanı, Tartan Zemin Koşu-Yürüyüş Parkuru, Amfi Basamaklı Oturma Alanı, Ahşap Gölgelikli Oturma Alanları, Seyir Alanları, Çocuk Oyun Grubu, Açık Alan Spor Aletleri, Otopark, çeşme, engelli ve normal WC- bulunmaktadır.” dedi.

Mevcut olan parkların bakım ve  temizliğinin  yapıldığını belirten Şahin,  Kanalizasyon çalışmaları hakkında da bilgilendirme de bulundu. Mahalle genelinde toplam 232 metre kanalizasyon hattı döşendiğini. Musa Kuş caddesinde 120 metrelik asfaltlama yapıldığını. Betonlama çalışması olarak da , Erkuşlar mevkii, Yalçınlar mevkii 15, Altmışlar mevkii  bozulan yolda, Aytemurlar mevkiinde, su deposuna giden yolda, Güçlüler mevkiine giden, Hüseyin Baysal evi yanı yerleşim yerlerine giden yolda toplam 1145 metre yol betonlandığını belirterek, Mahalle genelinde toplam 397 adet parsellerde 1.220 metrelik yeni imar yolları açıldı. Asri mezarlıkta yol betonlama çalışaması ve çevre istinat duvarları onarımı ile kilitli parke şantiyesinde 80 M2 büyüklüğünde depo yeri yapımının da tamamlandığını belirtti. Belediye Başkanı Şahin bu süre içerisinde Atık Su Arıtma Tesisi gibi dev bir projeyi hayata geçirdiklerini, Katı Atık Bertaraf Tesisininde yapımı yolunda önemli mesafe aldıklarını söyleyerek, Atık su, Kanalizasyon derken yine önemli bir çalışma olan ve kanalizasyon şebekemizin kum ve çakılla dolmasını önleyecek olan, yağmur suyu drenaj projesini de hayata geçirdiklerini söyledi. Bu üç önemli altyapı ve çevre projesi bir kent için çok önemli olduğunu söyleyen Şahin, şuan proje çalışmaları biten ve önümüzdeki dönem yapımı tamamlanacak olan projeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Moğoltay Mahallemizde Otogar ve Kültür Sarayı yapımı, Atatürk Mahallesinde DSİ yanında büyük bir park ile yine aynı mahallemizde otopark ve Pazar alanı yapımı, Cumhuriyet mah. Kanoğlu mevkiinde Gençlik Parkı yapımı v.b. projelerin önümüzdeki süreçte hayata geçirileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim