• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 22 °C

Trafik Kurbanı Kadın Astsubay, Törenle Uğurlandı

Trafik Kurbanı Kadın Astsubay, Törenle Uğurlandı
Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde göreve yerine giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 1 yıllık evli 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Hamiyet Aksoy, evlilik yıldönümüne 2 gün kala memleketi Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde göreve yerine giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 1 yıllık evli 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Hamiyet Aksoy, evlilik yıldönümüne 2 gün kala memleketi Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Pertek ilçe Jandarma Komutalığı'nda 1 yıldır görev yapan Astsubay Üstçavuş Hamiyet Aksoy, 22 FR 987 plakalı özel aracı ile Kaledibi Mahallesi'ndeki İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderken Soğukpınar Mevkii'nde karşı yönde gelen Mazlum Rüzgar yönetimindeki 62 AH 250 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Astsubay Hamiyet Aksoy, kaldırıldığı Pertek Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Astsubay Aksoy, burada doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Astsubay Hamiyet Aksoy'un cenazesi, getirildiği Adana Asker Hastanesi'nden alınarak Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken Hamiyet Aksoy'un annesi Kıymet, babası Mehmet, kız kardeşi 20 yaşındaki Fatma ve erkek kardeşi 18 yaşındaki Kazım Alaçam yakınları ve askeri personel teselli etmeye çalıştı. Cenaze törenine Astsubay Hamiyet Aksoy'un Tunceli Merkez Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Komando Üsteğmen Kamil Aksoy da katıldı.

Ağıtlar yakan ve sağlık görevlileriyle, kadın astsubayların sakinleştirmeye çalıştığı acılı anne Kıymet Alaçam, "Kızım sana ölmeyi yakıştıramıyorum. Öldün diyemiyorum. Kınalı kuzum gün yüzü göremedin" diyerek gözyaşı döktü.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAKTI

Hamiyet Aksoy'un Mersin Üniversitesi'nde Elektrik Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan kız kardeşi Fatma ile saat tamircisi olan erkek kardeşi Kazım Alaçam'ı arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Hamiyet Aksoy'un 11 Eylül 2010'da evlendiği, eşi Tunceli Merkez Komutanlığı'nda görevli Jandarma Komando Üsteğmen Kamil Aksoy ile 2 gün sonrası için kutlama programı hazırlığında olduğu öğrenildi.

Evlilik yüzüğü parmağında olan Üsteğmen Kamil Aksoy'u, meslektaşları yalnız bırakmadı. Çok üzgün olduğu gözlenen Üsteğmen Kamil Aksoy, kayınpederi ve kayınbiraderiyle yan yana durdu.

Kamil Aksoy'un annesi Fatma Aksoy ise "Kızıma doyamadım. Daha 24 yaşında öldü. Askeri servis konulsaydı ölmezdi. Ne olurdu servis koysalardı? Sebep olanlar aynı acıyı yaşasın. Erdoğan'a hakkımı helal etmiyorum. Benim çocuğumun hayatı gitti. Beni de tutuklasınlar artık" diye bağırdı.

BURUK MEZARLIĞI'NA GÖMÜLDÜ

Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Adana Vali Vekili Fikret Deniz, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutan Vekili ve Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç ile vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Astsubay Hamiyet Aksoy'un cenazesi, bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra askeri araca konularak Buruk Mezarlığı'na götürüldü ve burada toprağa verildi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim