• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Toplu mezarın açılması için toplanan imzalar TBMM’ye gönderildi

Toplu mezarın açılması için toplanan imzalar TBMM’ye gönderildi
Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi'nde, 19 PKK mensubu ile birlikte toplu mezara gömüldüğü ileri sürülen DHKP-C'li Ali Yıldız'ın ağabeyi Hüsnü Yıldız'ın başlattığı ölüm orucu 50'nci gününe girerken, toplu mezarın açılması amacıyla toplanan 6 bin 235 imza, TBMM

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi'nde, 19 PKK mensubu ile birlikte toplu mezara gömüldüğü ileri sürülen DHKP-C'li Ali Yıldız'ın ağabeyi Hüsnü Yıldız'ın başlattığı ölüm orucu 50'nci gününe girerken, toplu mezarın açılması amacıyla toplanan 6 bin 235 imza, TBMM'ye gönderildi.
Çemişgezek İlçesi kırsalında bulunan Aliboğazı mevkiinde 1997 yılında meydana gelen çatışmada öldürülen 19 PKK mensubu ve 2 DHKP-C'linin ilçe merkezinde bir toplu mezara gömüldüğünü iddia eden Hüsnü Yıldız, bunlar arasında olduğunu öne sürdüğü kardeşi Ali Yıldız'ın cenazesinin bulunup kendilerine verilmesi için başlattığı açlık grevini 46'ncı gününde ölüm orucuna çevirmişti. Eylemi 50'nci gününe giren Hüsnü Yıldız, toplu mezarın açılması için başlatılan imza kampanyasında toplanan 6 bin 235 imzayı, yapılan basın açıklamasından sonra posta ile TBMM'ye gönderdi.
Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi aileler tarafından organize edilen imza kampanyasında toplanan imzaların TBMM'ye gönderilmesi için yapılan basın açıklamasına yaklaşık 500 kişi katıldı. Toplu mezara gömüldüğü ileri sürülen Ali Yıldız'ın büyük boy afişini en önde taşıyan grup üyeleri, Yeraltı Çarşısı üzerinden, ölüm orucu eyleminin yapıldığı çadırın önüne kadar yürüdü. Ali Yıldız'ın ölüm orucundaki ağabeyi Hüsnü Yıldız ve annesi Sakine Yıldız'ın da katıldığı yürüyüş sırasında Cumhuriyet ve Okullar Caddesi güzergahını takip eden grup üyeleri, PTT binası önüne kadar sloganlarla yürüdü.

PTT önünde basın açıklaması yapan Murat Çeçen, toplu mezarların açılması için toplanan 6 bin 235 imzayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndereceklerini belirterek, "Biz buradan seslenmek istiyoruz; nasıl ki Güler Zere'yi aldıysak, Ali Yıldız'ı da o çukurdan çıkarıp alacağız" dedi.

Yapılan basın açıklamasından sonra Hüsnü Yıldız, toplanan imzaları PTT'ye giderek TBMM'ye postaladı.


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim