• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 7 °C

TOKİ’de yaşayan yurttaşlar sorunlarının çözülmesini istedi

TOKİ’de yaşayan yurttaşlar sorunlarının çözülmesini istedi
Dersim’de Aktuluk Mahallesi TOKİ konutlarında yaşayan yurttaşlar, 3 yıldır süren ulaşım ve altyapı sorunlarının çözülmemesini, belediye önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Evrensel Gazetesinde yer alan habere göre; açıklamayı TOKİ konutlarında yaşayan Cemal Anlamaz okudu. Anlamaz, sorunlardan dolayı rahat yüzü göremediklerini dile getirdi.

Geçen yıl yaşadıkları binalara doğal gaz getirilmesi talebinde bulunduklarını söyleyen Anlamaz, “Şehrin neredeyse her tarafına doğal gaz hattı çekilmişken, bizim yaşadığımız alana daha hat çekilmiş değil. Belediye yetkilileri, geçen yıl, 18 imar planı uygulamasına geçilemediği için, bu hattın yapılmasında sıkıntı yaşadığını bize söylemiş, geçen yaz bu planın hayata geçirileceğini ve sorunun çözüleceğini söylemişti. Ama aradan neredeyse 1 yıl geçti, hâlâ değişen bir şey olmadı” dedi.

Artan fiyatlara dikkat çeken Anlamaz, “Doğal gaz bağlanamadığı için, kışın kömür almak zorunda kalıyoruz. Çoğunluğunu yoksul, emekli, köylü vatandaşlarımızın oluşturduğu yerleşkemizde, bu masraflar bizim belimizi giderek büküyor. Bu sorunun artık bitirilmesi gerekiyor” dedi.

YOL, DOĞAL GAZ, ULAŞIM VE SAĞLIK OCAĞI İSTİYORUZ

İmar planı sonuçlanmasına rağmen cadde ve sokakların belirlenmesi sorunun çözülmediğini söyleyen Anlamaz, ardından taleplerini dile getirdi:

“Doğal gaz sorunumuz artık çözülsün. Bunun için imar planındaki eksiklikler tamamlansın. Çöken ve kayan yollarımız, ileri zamanlarda başka sıkıntılar çıkarmaması için yarından itibaren yapılsın. Sürekli ulaşım sorunu yaşıyoruz. Mahalle olmamıza rağmen çarşıya, alışverişe, okullara, hastaneye, sağlık ocağına ulaşamıyoruz. Sabah 7.00 ile gece 23.00 arası saat başı toplu ulaşım istiyoruz. Kaldırım ve aydınlatma yapılsın istiyoruz. Çöplerin düzenli olarak hem sabah hem akşam alınmasını talep ediyoruz. Aktuluk Mahallesi’nin imarı tamamlansın ve artık 210 haneden oluşan Aktuluk TOKİ sitesine mahalle içinden yol gelsin, doğal gaz gelsin ulaşım gelsin okullar yapılsın, sağlık ocağı yapılsın istiyoruz. Kısacası hizmet gelsin istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim