• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 14 °C

Tarım’dan Doğu Anadolu Projesi

Tarım’dan Doğu Anadolu Projesi
Tunceli İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Doğu Anadolu Projesi kapsamında çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Tunceli İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Doğu Anadolu Projesi kapsamında çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.
Konuya ilişkin Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerde uygulanan Etçi ve Kombine Irklarla Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında, İlimizde 2010 yılında başvuru yapan ve proje çalışmalarında sona gelinmiş olan Pertek İlçesi Pınarlar Köyü yatırımcısı Erkoç Süt Ürünleri Ltd.Şti' nce 50 baş kapasiteli ahır inşaatı ve 2X4 kapasiteli Süt Sağım Ünitesinin tesisi daha önce tamamlanmıştı.
 Proje kapsamında yatırımcımız Bakanlığımızdan hayvan ithalatı izni almış ve bunu takiben 50 Baş Simental Irkı Damızlık Gebe Düve ithali yoluna gitmiştir. 28 Haziran günü itibari ile ithal edilen gebe düvelerin tamamı işletmeye yerleştirilmiştir. Söz konusu işletme 21 gün karantina sürecinde kalacak olup, İl Müdürümüz Sayın Abdulkadir Yaşırınlıgöz ve beraberindeki D.A.P. İl Proje Yürütme Birimi üyeleri Veteriner Hekim Özcan Arat ve Ziraat Mühendisi Umut Tok tarafından işletmede incelemelerde bulunulmuştur.
 Söz konusu yatırımcımız Erkoç Süt Ürünleri Ltd. Şti. sahibi Sayın İmam Karakoç yatırımının tamamlanması halinde Bakanlığımızdan yaklaşık 245 bin TL hibe desteği alacaktır.
 İlimiz Çemişgezek İlçesi Akçapınar Köyü yatırımcısı Sayın Nazir Demir de proje kapsamında 50 baş gebe düve alımı ve Süt Sağım Ünitesi desteğine başvuru yapmıştır. Söz konusu yatırımcımızın Süt Sağım ünitesinin kurulumu tamamlanmış olup, bu yatırımcımız da yurt dışından hayvan ithalatı yoluna gitmiştir. Halihazırda işletmeye 44 gebe düve teslimatı yapılmış olup, önümüzdeki günlerde kalan 6 hayvan teslim edilecektir. Bu yatırımcımız ise yatırım sonunda yaklaşık 145 bin TL hibe desteğinden faydalanacaktır” dendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim