• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

TACİZCİYE MEMLEKETİNE TAYİN VE GÖREV, KARŞI ÇIKANA SÜRGÜNDE ISRAR

TACİZCİYE MEMLEKETİNE TAYİN VE GÖREV, KARŞI ÇIKANA SÜRGÜNDE ISRAR
Tunceli ilimizin en büyük ilçesi olan Pertek’te 2010 yılı Haziran ayında Anadolu Lisesi Öğretmeni M.B.’nin lise öğrencisi S.A.’ya okul pansiyonunda öğretmen odasında cinsel tacizde bulunması üzere Öğretmenin açığa alınmasını ve olayı protesto amaçlı Basın

Tunceli ilimizin en büyük ilçesi olan Pertek’te 2010 yılı Haziran ayında Anadolu Lisesi Öğretmeni M.B.’nin lise öğrencisi S.A.’ya okul pansiyonunda öğretmen odasında cinsel tacizde bulunması üzere Öğretmenin açığa alınmasını ve olayı protesto amaçlı Basın Açıklamasına katıldığı maksadıyla 3 sağlık çalışanı Nursen BERK OKÇU Aksaray’a,  sürgün kararından sonra Kolon kanserine yakalanan şu anda Ankara’da tedavi gören Şemsi ENGİN Yozgat’a ve eşi yer yer belediye başkan vekilliğine de yapan Belediye meclis üyemiz Fevzi KURT’un eşi Gürsele KURT ise Gümüşhane’ye Sürgün (nakil) kararı alınmıştır.
Aynı olayla ilgili Belediye Başkanı olarak tarafım, il Genel meclis üyesi, Belediye meclis üyeleri Sendika ve Siyasi partileri Temsilcilerinin de aralarlında bulunduğu 50’ye yakın kişinin de aralarında bulunduğu 2911 Sayılı Yasaya muhalefetten dolayı soruşturma açıldı, ancak Pertek Cumhuriyet Başsavcılığı kavuşturmaya yer olmadığına dair karar 15.10.2010 tarih 2010/383 S.NO ve 2010 / 227 karar no’suyla karar verdi. Sanık M.B. ise S.A.’nın şikayeti üzerine cinsel taciz suçundan 07.04.2011 tarihinde suçu sabit görüldüğünden ceza aldı.
 2010 yılının Haziran ayında gerçekleşen bu olay ve geçen 15 ay içinde yapılan görüşmeler Sağlık Bakanı ile bizzat yapılan heyet görüşmeleri sonrasında karar şu ana kadar tebliğ edilmemişti. Ancak bu hafta başında Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tebligat yapılacak söylemi ve yaptığımız görüşmelerde sonuç almamamız bu yazıyı yazma zarureti doğurmuştur. 21.Yüzyılın 11 yılında hele hele olay sonrası kansere yakalanan ve şu anda tedavisi süren bir sağlık çalışanı ile diğer ailelerin ise parçalanmasına yol açacak böyle bir idari işlemin uygulanmamasını gerektirir en insani taleptir. Kaldı ki aynı olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerince eğitim çalışanlarına uygulanan uyarı ve kınama ki (şu anda idari yargıdadır) karşı olmamıza rağmen emsal alınabilirdi. 
Neticede aynı gün taciz olayını yapan öğretmenin açığa alınması, gerekirken 10 gün doktor raporu alınıp memleketine tayin edilmesi toplum vicdanında rahatsızlığı büyütmüşken bu sürgün kararlarının uygulanmasında toplum vicdanını dört kat daha yaralamıştır. İlkel ve Feodal bir toplumda karşılaşılmayacak taciz olayını bu denli koruma, günümüz yozlaştırmasını da artıracak ve karşı olanları da pasifleştirecektir. Memurluk sıfatı ile bağdaşmayan yüz kızartıcı ve utanç verici hareketten dolayı olayın sanığı M.B. halen görevde iken, sürgün kararı verilen sağlık çalışanlarının hizmetlerinde sicili temiz ve çalışkan, toplumda sevilen, her birinin üniversitede okuyan çocukları, mezun olan gelinlik kızlarının durumu ne kadar düşünülüyordur.
Sonuç olarak ilçemizde yaşanan ve yerelde tepki çeken bu sürgün kararı sadece üç çalışanı değil ilçemize, ilimize ve hatta bütün kurumlarımıza verilmiş bir cezadır. İleride telafisi imkansız kamu ve vicdani zararlar doğmaması için ilgililerce 15 aydır ötelenen bu sorunun çözülmesi için duyarlılık çağrısı yapıyoruz. Sorunların mutlaka bir çözüme ulaşacağı inancımızla tebligatların yapılmamasını ve işlemin durdurulmasını istiyor, herkesi bu ve benzeri durumlarda duyarlı olmaya çağırıyoruz.


Kenan ÇETİN
Pertek Belediye Başkanı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim