• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 12 °C

Sosyalist Kadın Meclisleri’nden Açıklama: Baraj Boşaltılsın, Failler Yargılansın

Sosyalist Kadın Meclisleri’nden Açıklama: Baraj Boşaltılsın, Failler Yargılansın
Sosyalist Kadın Meclisleri Bornova Küçükpark’ta açtıkları pankartla Gülistan Doku’nun akıbetini sordu. Yapılan açıklamada, Dersim’de barajların boşaltılması ve faillerin yargılanması talep edildi.

Sosyalist Kadın Meclisleri, Bornova Küçükpark’ta açtıkları pankartla Gülistan Doku nerede? diye sordu. 5 Ocak’dan bu yana bulunamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için çağrıda bulunan kadınlar, barajların boşaltılmasını istedi.

Basın metnini okuyan Gül Akdoğan, 131 gündür kayıp olan Gülistan Doku bulununcaya kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

 

"GÜLİSTAN DOKU NEREDE?"

Nadira Kadirova’nın dosyasının kapatılmasına ve gerçek adalet yerine erkek adaletinin uygulanarak iyi hal indirimi verilmesine, infaz yasası ile kadın düşmanlarının tahliye edilmesine, cinsel istismar yasasının geçirilmeye çalışılmasına tepki gösteren Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uzunçayır Barajının boşaltılmamasına, barajın Dersim kadınlarına mezar olmasına, Gülistan Doku’nun son görüntülerinin çözülmemesine öfkeliyiz! Bir annenin, bir ablanın barajda yapılan her arama sonrası Gülistan’ı bulma umuduyla koşmasına, anneler gününde annesinin kızını doya doya öpememesine öfkeliyiz!

Kirli savaş yöntemleriyle Dersim’de kadınların katledilmesine, Gülistan Doku en son Zainal Abarakov’un arabasına binerken görülmesine rağmen Abarakov’un tutuklanmamasına öfkeliyiz! Gülistan Doku nerede sorusunu soranlara “terörist” denilmesine, sokaklarda Gülistan Doku’yu arama mücadelesinin engellenmesine öfkeliyiz!”

Kadın cinayetlerinin politik olduğunun altını çizen Akdoğan, kadın düşmanı politikalara karşı mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Akdoğan, 131 gündür bulunamayan Gülistan Doku’nun bulunana kadar susmayacaklarını, olayın kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, Gülistan Doku Nerede? diye sormaya devam edeceklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim