Tunceli'de bir vatandaş, 12 Haziran genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki milletvekili çıkarmasını siyah çelenk ile protesto etti.
Yurt dışında yaşadığı öğrenilen Celal Yıldız adlı vatandaş Moğultay Mahallesi Kışla Meydanında bulunan ve belediye tarafından yaptırılan Seyit Rıza heykeline üzerinde "Dersimin onurunu Onur Öymen'e teslim ettiğiniz için sizi alkışlıyorum" yazılı çelenk koyarak protesto etti.
CHP Genel Başkanı Onur Öymen Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde TBMM’de “Maalesef bu ülkenin anaları çok ağladı. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik.
Çanakkale Savaşı'nda 200 bin şehidimiz vardı, hepsinin anası ağladı. Kimse çıkıp bu savaşı bitirelim demedi. Kurtuluş Savaşı'nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs'ta analar ağlamadı mı? Kimse analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım dedi mi? İlk siz diyorsunuz. Çünkü sizin terörle mücadele cesaretiniz yok" sözleri birçok sivil toplum kuruluşu tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
Çelengi gören bazı vatandaşlar tepki gösterirken bazıları da tepkinin haklılığını savundu.
Sonuçlara çelenkli tepki

Tunceli'de bir vatandaş, 12 Haziran genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki milletvekili çıkarmasını siyah çelenk ile protesto etti.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




GÜNDEM
1/20
"EKİREK ŞELALESİ" DOĞA VE FOTOĞRAF TUTKUNLARINI AĞIRLIYOR
Ovacık'ta kış, zorlukları ve güzellikleriyle yaşanıyor
Dersim’in sonbahar renkleri fotoğraf tutkunlarını büyüledi
"Ağlayan Kayalar" ziyaretçilerin ilgi odağı
12345678
Erzincan’da 7 ayda meydana gelen 995 trafik kazasında 750 kişi yaralandı, 6 kişi hayatını kaybetti
39 yaşındaki kadın başından silahla vurulmuş halde bulundu
Prof. Dr. Kobat: “Kalp problemi olan kişilerin sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir”
Elazığ’da üretilip kurutulan domatesler, dünya sofralarını süslüyor
Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2022 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim