• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 24 °C

SGK, Dersim Belediyesi hesaplarına haciz koydu! VİDEO

SGK, Dersim Belediyesi hesaplarına haciz koydu! VİDEO
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tunceli İl Müdürlüğü tarafından Dersim Belediyesi’nin borçlarından kaynaklı maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz konuldu. Bankalar tarafından belediye hesapları bloke edildi.

Belediye hesaplarının bloke edilmesinin ardından Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye binasında açıklama gerçekleştirdi.
SGK tarafından hesaplarına hukuksuzca haciz konulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Maçoğlu, yaşanan haciz ile belediyenin işlevsiz bırakılmaya çalışıldığını söyledi.


Belediyenin borçlarından kaynaklı çalışanların maaşlarını ödeyemediklerini, tüm resmi kurumlara bildirmelerine rağmen SGK tarafından hukuksuz bir şekilde  haciz konulduğunu belirten Maçoğlu, “Belediye kanunun 15.maddesinde derki belediyenin proje karşılığında borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan mallar ile belediye tarafından tahsil edilen vergi ve resmi harç gelirleri haczedilemez. Buna rağmen bütün şartlı hesaplarımız yani belediye barınağı, rehabilitasyon merkezinden tutun eğitim olmak üzere şartlı hesapların tamamı olmak üzere tüm hesaplara SGK tarafından bir haczedilme, bir  bloke edilme ve hareketlerin durdurulmasına yönelik bir süreç başlatıldı. Bu hesapların hiçbirine hukuken haczedilmemesi gerekirken, SGK’nın  hiçbir hukuku tanımadan belediyedeki hareketliliği durduran bu girişimini kınıyoruz. SGK’nın kendi hukuku  bile bunu reddederken bir hukuksuzluk ortada, bu durum belediyenin çalışmasını engellemek emekçilerin, çalışanların maaşını ödememek ile belediyenin çalışmasına aksatmaya yöneliktir. Kamu hizmetini engellemeye yönelik olan  bu girişim bir suçtur”dedi.


Belediyenin kayyum döneminden kalan borçların olduğunu hatırlatan Maçoğlu,
“Haciz konulan borç 10 milyon civarındadır. Bu borçların 8 ayı, ortalama 4 buçuk milyonu bize ait. 11 ay da 5 buçuk milyon civarında kayyıma aittir. Bu borç kayyım döneminde hiçbir şekilde haciz edilmemiştir” dedi. 


Maçoğlu, "Belediyemizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle 5.453.303,30 SGK prim borcu bulunmaktadır. Belediye şirketimizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne 31.12.2019 tarihi itibariyle 4.761.424,20 TL SGK prim borcu bulunmaktadır. Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek belediyemizin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulduğu için belediyemiz personelinin maaşları ödenememiştir."diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim