• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

SES Dersim Şubesi: Sağlık çalışanlarını ayrıştırmayın!

SES Dersim Şubesi: Sağlık çalışanlarını ayrıştırmayın!
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, Meclis’ten geçen yasa tasarısının sağlık çalışanlarının ayrıştırılmasına ve iş barışının bozulmasına neden olduğunu ifade ederek, Devlet Hastanesi binası önünde basın açıklaması yaptı.

“Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması sağlığımızı bozdu” yazılı pankartın yanı sıra “Mobbinge baskıya son”, “3600 göstergede vaat değil hemen icraat” dövizleri taşındı. Sağlık emekçilerinin katıldığı açıklamayı SES Dersim Şube Eşbaşkanı Serap Kahraman yaptı.

Meclisten geçen yasa tasarısı ile iktidarın sağlık alanına bakışını net olarak bir kez daha gördüklerini belirten Kahraman, “Sağlık alanının piyasalaştırılmasının sonuçlarından biri olan hekim ve hekim dışı çalışan ayrıştırması iş barışını bozarak emekçiler üzerinden sömürüyü daha da derinleştirmiştir. Yıllardır verdiğimiz mücadelemizde sağlık alanının bir ekip işi olduğunu, tüm sağlık emekçilerinin insanca yaşayacak ücretler alması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği, yoksulluğun, pahalılığın arttığı bir dönemde olunduğunu vurgulayan Kahraman, “Halkın tüm kesimleri her geçen gün daha da kötü şartlarda yaşamaya mahkûm bırakılmaktadır. Yandaş sendikalarınız ile karşılıklı orta oyunu oynayıp, TÜİK’e göre enflasyon%20 ama sokaktaki enflasyon %50 iken bize 5+7’yi reva gördünüz. Sermayeye vergi indirimi yaparken toplam verginin %70’ni emekçiden yani bizden aldınız” diye belirtti.

Sağlık Bakanı’na ve hükümete seslenen Kahraman, şunları kaydetti:

“Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın. Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın. Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının ücretlerinin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını talep ediyoruz.”PİRHA

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim