• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 28 °C

Pertekliler arazilerin satılması konusunda kararsız

Pertekliler arazilerin satılması konusunda kararsız
Pertekli yurttaşlara, ilçe belediyesinin arazileri satma ihtimalini sorduk. Kimi yurttaşlar, “Arsaların satılması belediye açısından iyi olur” derken, kimileri de “Pertek’te sorun çok.

Pertek’e yatırım yapıp, sorunları çözeceklerse arazileri satsınlar ama sattıktan sonra ona buna peşkeş çekeceklerse hiç yapmasınlar” dedi.

CHP’li Pertek Belediyesinin, ‘mevcut borçları kapatmak için belediye arsalarını satılığa çıkardı’ söylentilerine ilişkin fikirlerini almak üzere Pertekli yurttaşlara mikrofon uzattık.

Konunun gündeme gelmesiyle birlikte yurttaşlar, fikir olarak ikiye bölünmüş durumda. Kimi kesim arazilerin satılmasının iyi olacağını söylerken, kimileri de satılmasına karşı çıktıklarını söylüyor.

 

“ARAZİLERİN SATILMASI GAYET NORMAL”

Kırk iki parselden oluşan ve yaklaşık üç bin dönüme yakın arazi satışına dair ‘olumlu’ yaklaşan bir yurttaş, “Arsaların satılması belediye açısından iyi olur. Her gelen başkan da bunu yapıyor zaten. Satılan yerler şehir merkezinin içi değil. Belediyenin ihtiyaçları var. Sadece feribot geliri mevcut. Onun dışında bir geliri yok” açıklamasını yaptı.

Belediye, arazileri sattıktan sonra geliri halkın ihtiyacı olan işlerde kullanacağını söyleyen bir yurttaş ise, “Belediye başkanının söylediğine göre satılan arazilerin parası parke taşı fabrikası kurmak için kullanılacak. Bunları yine halkın ihtiyacı için kullanacak. İhtiyaç olduğu zaman satmak zorundadır gayet normaldir.” diye konuştu.

 

“ALINACAK KARARLARI HALKA DANIŞSINLAR”

Pertek ilçesinin mevcut birçok sorunu olduğunu söyleyen bir başka yurttaş ise şunları söyledi: “Pertek’e yatırım yapıp, sorunları çözeceklerse arazileri satsınlar. Ama satıp ona buna peşkeş çekeceklerse hiç satmasınlar. Buranın en büyük sorunu altyapı. Aldıkları kararı halka söyleseler güzel olur ama kim parayı harcayacağı yeri halka soruyor ki? Bir fabrika mı açacaklar, bir tesis mi açacaklar, ne yapacaklar; satıp yiyecekler parayı.” diye konuştu.

Pertekli bir başka yurttaş, “Belediye arazilerinin satılmasına karşıyım. Arazilerin satılacağına dair bize bir bilgi verilmedi” derken “Tarım bölgesi olan yerlerin satılmasını kimse istemez” diyen bir başka yurttaş ise, “Tarıma elverişli değilse satılıp değerlendirilmesi iyi bir karar” diye konuştu.

Arazilerin satılmasına karşı olduğunu söyleyen bir diğer yurttaş ise, “Burada işsizlik oldukça fazla. Hiç değilse insanlar o arazilerde bir şeyler ekiyor. Arazileri satacağına bir iş sahası açsın en azından insanlar evine ekmek götürür” dedi.

Pertek’te arazilerin satılmamasından yana olduğunu söyleyen bir vatandaş ise, “Geçmiş dönemde satılan arazilerden hiçbir fayda sağlanamadı. Satılmasını istemiyoruz çünkü satıldıktan sonra paranın nereye gideceği belli değil” dedi.

PİRHA/DERSİM

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim