• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

PERTEK TÜRKİYE'NİN KARADUT ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

PERTEK TÜRKİYE'NİN KARADUT ÜRETİM MERKEZİ OLACAK
Pertek Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, ilçenin karadut merkezine dönüşmesi için 25 bin karadut fidanı dikileceğini söyledi.

Pertek Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, ilçenin karadut merkezine dönüşmesi için 25 bin karadut fidanı dikileceğini söyledi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Pertek Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, ilçede hali var olan dut potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla 25 bin karadut fidanı dikeceklerini söyledi.

Pertek Kaymakamlığı tarafından hazırlanarak Tunceli Valiliği ve İçişleri Bakanlığına sunulan Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) nin kabul edildiğini ifade eden Erdinç, “Proje kapsamında ayrılan ödenek Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılacak ve ilçemize 25 bin karadut fidanı dikeceğiz. Karadut son yıllarda endüstriyel anlamda ve sağlık sektöründe çok önemli ürün haline geldi ve ihtiyaç her geçen gün artıyor. İlçemiz de var olan dut potansiyeline karadut’u da ekleyerek ilçemizi önemli bir üretim merkezi haline getireceğiz” dedi.

Proje kapsamında ilk fidan dikimlerinin Ekim ayında yapılacağını ve 2012 yılında tamamlanacağını belirten Kaymakam Erdinç, “25 bin karadut fidanının üretime geçmesi ile Pertek Türkiye'nin en büyük karadut üretim merkezine dönüşmüş olacaktır ve 5 yıl içerisinde toplam 2 bin 500 ton üretim yaparak karşılığında 30 milyon TL.lik üretim ve kazanç kapısı yaratarak ilçemizde hane başına düşen geliri yıllık 10 bin TL artıracaktır. Bu proje ile beraber tarıma dayalı yeni sanayi tesislerinin de gelişecek ve ilçemizin ekonomik gelişme ile istihdam sağlayacaktır. Piyasada karadut ve ürünleri pazar sıkıntısının yok. Karadut üretimi ile ilçemizde hali hazırda var olan dut potansiyelinin gelişmesiyle beraber ilçemizde önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Dut Ürünleri İşleme Tesisi ve proje ile yeni gelişecek tesislere ham madde temin edilerek işletme potansiyellerinin artırılması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Kaymakam Erdinç, ilçe için son derece önemli olan projenin, Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından son derece hassasiyetle takip edileceğini ve projenin kabul edilmesindeki verdiği desteklerden ötürü Vali Mustafa Taşkesen’e şükranlarını sunduğunu kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim