• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

Papandreu'dan istifa için kapı araladı

Papandreu'dan istifa için kapı araladı
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkenin mali krizden çıkması için bütün önerileri konuşmaya hazır olduğunu söyledi.

Ana muhalefet lideri Andonis Samaras'a Papandreu'nun "Problem bensem kenara çekilmeye hazırım" dediği ifade ediliyor.

Yunanistan'da mali krize karşı son dönemde meydanlarda görülen sert tepkilerden sonra ülke yönetiminde köklü ve ilk defa gündeme damga vuracak değişiklikler bekleniyor. Başbakanlık kaynaklarına göre ana muhalefet Yeni Demokrasi lideri Andonis Samaras ile 20 dakika süren bir görüşme yapan Papandreu, belli hedefler doğrultusunda ve uzun bir zaman dilimi için görev yapması ve ülkenin ihtiyaç duyduğu yapısal reformların hayata geçirilmesi için çalışması halinde kendisinin "ulusal birlik hükümeti" kurulmasına evet diyebileceğini ifade etti.

"Konu ben değil ancak ülkenin kurtarılması" ifadelerini kullanan Papandreu'nun Samaras'a ülkenin çok kritik bir süreçten geçtiğini ve alınması gereken kararların ülkenin geleceği için tarihi önemde olduğunu söylediği ifade ediliyor. Kurulması muhtemel böyle bir hükümette ne Papandreu ne de Samaras başbakan olmayacak. Ülkede kabul gören üçüncü bir ismin başbakanlık koltuğuna oturması teklif edilecek.

Papandreu, eğer bu konuda bir anlaşma sağlanamadığı taktirde seçilmiş bir başbakan olarak çalışmalarına ve görevine devam edeceğini de söyledi. Bu arada Papandreu'nun bu sürpriz önerisinin çok yakın çalışma arkadaşlarının bile haberdar olmadıkları söyleniyor. Papandreu'nun bakanlar kurulu ile konuştuktan sonra Samaras ile tekrar görüşmesi bekleniyor.

Bu arada Başbakan Yorgo Papandreu'nun liderliğindeki PASOK hükümetinin önümüzdeki günlerde istifa etmesi halinde, Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yorgos Provopulos'un başbakanlık koltuğuna oturabileceği belirtiliyor. Yunan televizyonları, gündeme bomba gibi düşen "ulusal birlik hükümeti" ihtimalinden sonra hükümetin göreve devam etmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti.

Papandreu, bu akşam Yunan halkına seslenerek bundan sonra yaşanacak gelişmeleri anlatacak. Bu arada şimdiye kadar AB'den gelişmeye dair bir değerlendirme henüz gelmedi.

Kaynak : haber7.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim