• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Tunceli 5 °C

Organik oyuncak üretip Avrupa’ya satıyorlar VİDEO

Organik oyuncak üretip Avrupa’ya satıyorlar VİDEO
Hozat’ta kadınlar tarafından el emeği göz nuruyla yapılan organik örgü oyuncak bebekler Türkiye’den sonra Avrupa piyasasına satılmaya başlandı.

Hozat Kaymakamlığı'nca 2017 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim ve İş Kur İl müdürlüğü desteğiyle 'Kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi' çalışmaları kapsamında 10 kadın tarafından organik örgü oyuncak bebek atölyesi kuruldu. Üretimin ve talebin artmasıyla birlikte çalışan kadın sayısı kısa sürede 50 kişiye ulaştı.

Kurulan atölyede kadınlar, çizgi film karakterlerinin yanında yöresel motiflerle bez bebek, halı ve cicim üretiyorlar. Ürettikleri organik örgü bebek oyuncağını bir yandan markalaştıran kadınlar diğer yandan da ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Hozat ilçesinde küçük bir atölyede kurulan ve üretime başlayarak kısa zamanda markalaşan Hozat örgü bebekleri, Türkiye’nin birçok şehrinde alıcı bulduktan sonra Avrupa’dan da sipariş almaya başladı.

Atölye sorumlusu usta öğretici Seyran Dilekçi, “Ben usta öğreticiyim 50 kadınla birlikte örgü bebek yapıyoruz. Üretimiz çok iyi gidiyor. Türkiye’de satışlarımız çok iyi, şimdi de Avrupa’dan bize sipariş veriyor bu bizi çok heyecanlandırdı. Ürettiğimiz bebekleri beğendiler. Örgü bebeklerimiz markalaştı. Bu örgü bebekler çok hijyenik, kaliteli, markalı çocuklar için sağlıklıdır. Makine atıldığı zaman aynı özelliğini koruyor, plastik oyuncaklar zararlı ama bu bebekler sağlıklıdır”dedi.

Hanife Bozkurt, “ Bu kursta kadınlar bir araya geliyoruz, hem sosyal bir ortam oluyor hem de ürettiğimiz örgü bebekleri satarak aile bütçesine katkı sunuyoruz. Bunun dışında Hozat’ta kadınlar için iş alanı yok”

Nuray Can, “Ürettiğimiz örgü bebekler Türkiye’den sonra Almanya’ya da gitti ve beğenildi. Biz istiyoruz ki İngiltere, Romanya ve diğer ülkelerde de satılsın bu şekilde devam ederse çok mutlu olacağız ”diye konuştu.

Haber: Mesut Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim