• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 14 °C

Offshore Yarışları Tunceli'de

Offshore Yarışları Tunceli'de
Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 9'uncu yarışı Keban Baraj Gölü kıyısındaki Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde düzenlendi. Yıllardır terör haberleriyle gündemde gelen Tunceli, bu kez Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan güzellikte bir yarışmaya ev sa

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 9'uncu yarışı Keban Baraj Gölü kıyısındaki Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde düzenlendi. Yıllardır terör haberleriyle gündemde gelen Tunceli, bu kez Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan güzellikte bir yarışmaya ev sahipliği yaptı.

Tunceli'nin Pertek ilçesinde düzenlenen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Tunceli, Elazığ, Malatya ve çevre illerden binlerce vatandaş yarışmaları izlemek için Pertek'e geldi.

İstanbul Offshore Kulübü tarafından organize edilen, Keban Baraj Gölü'nde gerçekleştirilen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 9'uncu yarışına katılacak tekneler, Tunceli'nin Pertek ilçesi ile Elazığ il merkezi arasında ulaşımı sağlayan feribot iskelesinden suya indirildi.

Keban Baraj üzerinde adacıkta kalan Pertek Kalesi yakınlarında gerçekleştirilen yarışma, 35 derece sıcaklığa rağmen büyük ilgi gördü.

Sıralama turlarının ardından 5 takım yarışmaya hak kazandı. Yarışmaya. STHILL takımı Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer Beşiktaş Murat Leki ve Hamdi Kitapçı, Y. K. M SPORT takımı Kerim Zorlu ve Saruhan Tan, GSYİAD Galatasaray Giovanni Casagni ve Tuğberk Uca ile Y. K. M SPORT takımı Kerim Zorlu ve Saruhan Tan takımının pilotları katıldı. Zorlu yarışın ardından 1'incliği STHILL takımı pilotları Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer elde etti. 2'inciliği Y. K. M SPORT takımın Pilotları Kerim Zorlu ve Saruhan Tan kazanırken, 3'üncülüğü ise Beşiktaş Takımının pilotları Murat Leki ve Hamdi Kitapçı kazandı. Yarışmanın galiplerine kupalarını Tunceli valisi Mustafa taşkesen verdi.

Yarışmaya katılan ve 3'üncü olan Beşiktaş takımın pilotu Murat Leki Tunceli'de yarışmakta son derece mutlu olduklarını belirterek, 'Muhteşem bir manzara ve harika bir pistte yarıştık. Tunceli'de yarışmaktan büyük keyif aldık, Türkiye Tunceli'yi farklı biliyordu oysa burası tam bir turizm cenneti. Bu tür etkinlikler sıklaşmalı buralarda' dedi.

Yarışma sonrası bir açıklama yapan Tunceli valisi Mustafa Taşkesen ise şöyle dedi:

'Bu yarışma Tunceli'nin makus talihini yenmesi için bir başlangıçtır. İlim ve bölge adına bu coşkuyu görünce çok mutlu oldum. İlimiz hep terör haberleri ile anılıyor. Oysa ilimiz saklı bir kent ve tam bir turizm cenneti. Keban baraj gölünün turizm gelişim bölgesi ilan edilmesi ile birlikte turizm alanında bundan sonra önemli yatırımlarının olacağını düşünüyorum. Bu yarışmalar bölgenin makul talihini yenerek normalleştiğini gösteriyor. İlimiz Anadolu'nun el değmemiş kayıp incisidir. Yaz ve kış sporlarının aynı anda yapılabileceği iller arasında biz de varız. Bundan sonra daha farklı yarışma ve etkinliklerle Türkiye gündemine girmiştir, girmeye devam edecektir. '

Pertek belediye başkanı kenan Çetin de 'Dünya çapında bu yarışmanın Pertek'te yapılması bölgenin geleceği anlamında büyük önem taşıyor şimdi turizmcilerin buraya yeni yatırımlar yapmasını bekliyoruz' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim