• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

Obeziteyle mücadele programları devam ediyor

Obeziteyle mücadele programları devam ediyor
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan genelgeyle yeni eğitim öğretim yılında okul kantinlerinde gazlı içecekler ile cips satışı yasaklanırken, bunların yerine taze meyve satışı başladı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan genelgeyle yeni eğitim öğretim yılında okul kantinlerinde gazlı içecekler ile cips satışı yasaklanırken, bunların yerine taze meyve satışı başladı.
Gelişmiş ülkeler obeziteyle mücadele ederken, Türkiye'de de çocukların gazlı içecek ve cips gibi zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak tutulması için okul kantinlerinde bu ürünlerin satışına yasak getirildi. Tunceli Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, okul kantinlerinde obeziteyle mücadele için artık cips gibi yiyeceklerin ve gazlı içeceklerin satılmayacağını, bunların yerine sağlıklı besinler ve meyvelerin satılacağını bununla ilgili eğitim-öğretimden sorumlu Şube Müdürü Hüseyin Öz ile bir ekibi görevlendirdiklerini; ekibin il merkezi ve ilçelerde seminer vermeye devam edeceğini söyledi.
Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim öğretimden sorumlu Şube Müdürü Hüseyin Öz’ün koordinesinde bir ekip Pertek ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Gürtaş ile İlköğretim ve Ortaöğretim okul müdürlerinin katılımıyla toplantı yaptı.
''Obeziteyle mücadele her şeyden önce bilinçli olma meselesi'' diyen Öz, şunları kaydetti: ''Okul kantinlerinde obeziteye yol açan cips gibi yiyeceklerin ve gazlı içeceklerin satılması artık yasak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği içinde neden böyle bir karar alındığının hem çocuklara hem de velilere çok iyi anlatılması gerekir. Bu yiyecekler ve içecekler gelişme döneminde, büyüme döneminde olan çocukların sağlıkları için olumsuz nitelikler taşıyor, çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkiliyor. Çocuklarımız yanlış besleniyorlar ve bugün dünyanın yaşadığı obezite tehlikesi artık ülkemizde de görülmeye başladı ve bu yeni nesil üzerinde daha fazla etkili. Gazlı içeceklerle, cipsler veya katkı maddesi yüksek olan gıdalarla beslenen çocuklar bu yönde bir gelişim gösteriyor”  dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim