• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 21 °C

Nupelda ve Ayaz kardeşlerin ölümünün üzerinden 1 yıl geçti VİDEO

Nupelda ve Ayaz kardeşlerin ölümünün üzerinden 1 yıl geçti VİDEO
Ovacık ilçesinde 15 Temmuz 2019’da evlerinin yakınlarındaki bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Ayaz ve Nupelda’nın ölümünün birinci yılında Güloğlu ailesi acısını unutamıyor.

15 Temmuz 2019’da Ovacık(Pulur) ilçesi, Bilgeç Köyü Çakılyayla Mezrası'nda hayvancılıkla geçinen ve çadırda kalan Güloğlu ailesinin Nupelda (4) ile Ayaz (8) çocukları kaldıkları çadıra yakın bir alanda bırakılan bombanın infilak etmesi sonucu ağır yaralanmıştı. İki kardeş helikopter ile Elazığ Araştırma Hastanesine kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Baba Ali Ekber Güloğlu, çocuklarını kaybetmesinin ardından yaşamın kendisi için çok zor geçtiğini belirtti.

Güloğlu, “Aradan kocaman bir yıl geçti onlarsız. Sanki eve gelecekler. Eşim ağlıyor, diyor ki çocuklarım yanımda yok. Kapı açılınca şimdi gelecekler diyor. Kimse yok yanımızda, çocuk büyüttük bu zor bir acı, biz bu acıyı gördük. Gözyaşlarımız kurudu, hayvanları otlatmaya gidiyorum o tarafa gidiyorum bu tarafa gidiyorum unutamıyorum. Cenabı Allah bu acıyı bana verdi ama dağ taşa vermesin öyle bir acıki çok zor. Çocuklarım etrafımda dolanıyordu şimdi yoklar” dedi.

Çocuklarının hayatına mal olan patlayıcıyı yerleştirenlerden hesap sorulmasını isteyen baba Güloğlu, “Adli süreç devam ediyor. Avukatımız ilgileniyor. Kim yaptı, hangi taraf yaptı gözümüzle görmediğimiz için bir şey diyemiyoruz. Cenab-ı Allah yapanlardan bunun hesabını sorsun. Kim olursa olsun, hangi taraf olursa olsun bizim için hiç fark etmiyor. Kim yapmışsa, onlar daha beter olsun. Bu dünyada belki biz göremeyiz ama bir gün elbet çıkacak. Bunun hesabı hukuk önünde sorulacak” dedi.

Olayla ilgili Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı’nca hazırlanan raporda Nupelda ve Ayaz kardeşlerin ölümüne yol açan patlayıcı türünün TNT, RDX karışımı, 40 milimlik bombaatar mühimmatı ve amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı olduğu belirtilmişti.

Nupelda ve Ayaz kardeşlerin ölümü Dersim’de ve ülkede büyük üzüntüye neden oldu.

İki çocuğunun ölümünün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen baba Ekber ve anne Cevriye Güloğlu, Ovacık ilçe merkezine bağlı Çakmaklı  köyünde, iki çocukları için hala gözyaşı döküyor.

Nupelde ve Ayaz kardeşlerinin ölüm yıl dönümü nedeniyle aileyi ziyaret eden yakınları ve vatandaşlar ise Güloğlu ailesini teskin ederek destek veriyor.

85 yaşındaki Gülperi Güloğlu ise oğlu Ali Ekber Güloğlu ile birlikte hayatını kaybeden iki torunu için gözyaşı döküyor.

Aileye sürekli ziyaret ederek destek olduklarını belirten Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Nupelda ve Ayaz’ın anısına belediyede “Ayaz Oyun Atölyesi” ve “Nupelda Sanat Atölyesi”ni kurduklarını söyledi.

Başkan Sarıgül, “Geçtiğimiz yıl Nupelda ve Ayaz çocuklarımız bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Bugün onların ölüm yıl dönümü, bu çocukların ailesine elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Aile bu zamana kadar çok zor günler geçirdi. Biz bugün evlerine gittik, nenesi, dedesi, anne ve babası çok perişanlar. Ailenin yalnız olmadığını bilmeleri için yalnız bırakmıyoruz ve destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Ali Haydar Gözlü

fea6cc81-3655-4118-b48e-07a26f7798b9.jpg

180e0348-54c3-4ea3-93cd-5e1352162b38.jpg17bca1fe-bcdb-40ac-a45d-f0624ee47979.jpg

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim