• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 23 °C

Munzur'da Rafting Keyfi

Munzur'da Rafting Keyfi
Tunceli'de su sporlarının tanıtımı için Valilik tarafından düzenlenen etkinlikte, aralarından Vali, Tunceli Üniversitesi rektörü ve Denizcilik Müsteşarlığı çalışanlarının bulunduğu ekip rafting yaptı.

Tunceli'de su sporlarının tanıtımı için Valilik tarafından düzenlenen etkinlikte, aralarında Vali, Tunceli Üniversitesi rektörü ve Denizcilik Müsteşarlığı çalışanlarının bulunduğu ekip rafting yaptı.

Valilik tarafından Munzur Nehri üzerinde düzenlenen rafting etkinliğine, Vali Mustafa Taşkesen, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Deniz Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Mehdi Gönlüalçak, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Strateji Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Haydar Doğan, Erzincan Munzur-Fırat Doğa Sporları Kulübü rafting ekibi ve Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü rafting ekibi katıldı.

Dedeağaç köyü mevkisinde botlarla nehre giren ekip, Mavi Köprü mevkisine kadar Munzur'un azgın sularında rafting yapmanın keyfini yaşadı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Tunceli Üniversitesi'ne hediye ettiği iki, Valilik tarafından alınarak Gençlik ve Spor Müdürlüğüne verilen bir olmak üzere toplam üç botta, 21 kişilik ekip yaklaşık 8 kilometrelik parkurda rafting yapmanın tadını çıkardı.

Vali Taşkesen, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından temin edilen iki adet rafting botunun Ulaştırma Bakanı Yıldırım tarafından Tunceli Üniversitesi'ne hediye edildiğini anımsatarak, ilde su sporlarının geliştirilmesi için bir botu da Valilik olarak aldıklarını söyledi.

Türkiye'de en iyi rafting yapılan 10 parkurdan birinin Munzur olması için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Taşkesen, "Sadece inanç ve kültür turizmi değil, burada su turizmi ve doğa turizmi anlamında da örnekler sergilenecek. Tabii her şeyden daha önemlisi Munzur'un güzelliğini Türkiye'ye ve dünyaya bu şekilde paylaşmış dikkat çekmiş olacağız" dedi.

-"RAFTİNG FEDERASYONU YARIŞMA DÜZENLEYECEK"-

Vali Taşkesen, şöyle konuştu:

"Arkadaşlar içimdeki bir ukdeyi sizinle paylaşayım. Rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nu da (eski Erzincan Valisi) analım bu şekilde. Onun rafting yapmasının ardından 20 yıldır içimde bir ukdeydi. İlk defa bugün rafting yapmak kısmet oldu. Bundan sonra bu tür etkinlikler bütün hemşehrilerimize yayılarak devam edecek. Biz bir giriş yapmış olduk. Şimdi üç tane botumuz var, gerekirse artırabiliriz. Bundan sonra bu zevki herkesin tatmasını temenni ediyorum. Munzur'un soğuk sularında rafting yaptık. Gayet güzel. Ayrıca Rafting Federasyonu önümüzdeki günlerde burada bir yarışma düzenleyecek. "

Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi de 2002 yılından sonra Denizcilik ve Kabotaj Bayramlarını taşra dışındaki sahilerde kutlamaya başladıklarını belirterek, bunun olumlu sonuçlarını aldıklarını ifade etti.

Van'da, Burdur'da, Elazığ'da, Urfa'da kutlama yaptıklarını anımsatan Çiftçi,

"Bugün de Tunceli Üniversitesi'ne iki adet rafting botunu hediye ettik. Biz amatör sporları her türlü desteklemeye hazırız. Tunceli'de, kürek, kano, rafting, dragon her şey yapmaya müsait. Temennimiz bu faaliyetlerin giderek artmasıdır" diye konuştu.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ise doğa sporlarının önemine dikkati çekerek, doğanın özgün kalması gerektiğini vurguladı.

Munzur üzerine baraj yapılmasını Tunceli Üniversitesi olarak istemediklerinin altını çizen Boztuğ, "Buraların korunması lazım. Biz zaten Üniversite olarak bir çalışma başlattık, komisyon kurduk. İnşallah ileride sonuçlarımızı açıklamayacağız" dedi.

Erzincan Munzur-Fırat Doğa Sporları Kulübü Başkanı Gürcan Ekinci de Munzur'un ikinci parkurunda rafting yaptıklarını belirterek, birinci parkurun ise 25 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim