• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 10 °C

Munzur Üniversitesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı

Munzur Üniversitesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı
"Türkiye Geçilmez" temasıyla gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Munzur Üniversitesinde de fotoğraf sergisi, video gösterimi, müzik dinletisi ve panel gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliklere Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğg. Turgay Aras, Cumhuriyet Savcısı Yasir Aksoy, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Dörücü’nün yanı sıra kurum müdürleri ile Üniversite akademik ve idari personeli katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan etkinlik, Tunceli İl Müftülüğü Din İşleri Şube Müdürü Abdurrahim Keleş tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Alevi Dede’si Hüseyin Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitleri anısına okuduğu dualarla başladı. Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yılında kahraman şehitlerimize ve gazilerimize hitaben yaptığı konuşmasında:

"Milletlerin kendi kaderlerini kendi hür iradeleri ile tayin etmesi, sahip olmaları gereken en temel haklardan demokrasinin vazgeçilmezlerinden biridir. Bu hak ve hürriyetten herhangi bir şekilde vazgeçilmesi, taviz verilmesi ve bu hakka karşı yapılan herhangi saldırının mazur görülmesi söz konusu değildir. Nitekim 15 Temmuz 2016 gecesinde aziz milletimiz kendi iradesine kast edenlerin karşısında dimdik durarak hiçbir iradenin halk iradesi üzerinde olamayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesinde ülkemizin hiçbir terör yapılanmasına bırakılamayacağını, Türkiye’nin geçilemez olduğunu, ecdadımız vatanı için geçmişte nasıl tüm dünyaya karşı durduysa o ecdadın torunlarının da her zaman aynı ruhla karşı duracağını göstermiştir. Karanlık gecelerden faydalanarak milletin tankını millete karşı kullanmaya çalışan darbecilere en güzel cevabı veren halkımız, karanlık gecelerden aydınlık sabahlara çıkmayı başarmıştır. 15 Temmuz’da darbecilere karşı kazandığımız demokrasi zaferimiz bizlere bir olmanın, birlik olmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Bu zafer, Türkiye’nin geçilemeyeceğinin; birbirine kenetlenebilen bir toplumun silahla asla dize getirilemeyeceğinin en güzel örneğidir. Munzur Üniversitesi ailesi olarak bizlere düşen sorumlulukların büyük bir özveri gerektirdiğinin farkındayız. Bu bilinçle sekiz fakültemiz, üç meslek Yüksekokulumuz ve bir lisansüstü eğitim enstitümüz ile yeni yetişen nesillerin bir daha FETÖ ve benzeri örgütlerin ve yapıların hedefi olmaması için aklın, bilimin ve vicdanın ışığında daha güçlü ve gayretli bir şekilde çalışarak bu husustaki  kararlılığımızı ortaya koymaktayız. Şehit ve gazilerimize bir şükran ifadesi olarak ve onların hatıralarını gelecek nesillere aktarmak adına bizler 15 Temmuz ruhunu Üniversitemizde daima canlı tuttuk, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile hain darbe girişimi sırasında demokrasimize ve özgürlüklerimize sahip çıkan şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor; tüm demokrasi kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek’in konuşmalarının ardından Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Aksoy’un "15 Temmuz Ne Getirdi Ne Götürdü?" ve Doç. Dr. Şahin Yedek’in “Cumhuriyet Döneminde Demokrasinin Tarihi ve Gelişimi” konulu sunumları gerçekleştirildi. Yapılan sunumların sonrasında Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Çit, 15 Temmuz Şehitleri anısına bestelediği “Gerçek” adlı eserini icra etti. Program, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında objektiflere yansıyan milli mücadeleye ait görüntülerin yer aldığı fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim