• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 14 °C

Munzur Su'dan kamuoyuna zorunlu açıklama

Munzur Su'dan kamuoyuna zorunlu açıklama
Dersim Dernekleri Federasyonu tarafından gündeme getirilen Munzur Gözeleri'nde yeni kaptaj yapıldığı iddiasına ilişkin Munzur Su Yönetim Kurulu tarafından açıklama yapıldı.

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) geçtiğimiz günlerde Munzur Gözeleri'nden beslenen Munzur Su firmasının yeni kaptajlar yaptığını gündeme getirmişti. DEDEF'ten yapılan açıklamada, "Ovacık Munzur Gözeleri üzerine kurulu olan Munzur Su fabrikası yeni kaptajlar yaparak gözelerdeki dağınık göze sularını bir araya toplayarak mevcut suları çapı büyütülmüş yeni borularla fabrikaya pompalamaktadır. Gözelerde şirketlerin kâr hırsı ile yağma ve talanına son verilsin" ifadeleri kullanılmıştı.

 

MUNZUR SU'DAN ZORUNLU AÇIKLAMA

Munzur Su firması "kamuoyuna zorunlu açıklama" başlığıyla yayınladığı açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı; "Son günlerde bazı çevrelerce, Munzur Su şirketinin “yeni kaptajlar yaptırarak ve bir çok göze suyunu bir araya toplayarak kapasitesini arttırma çalışmalarını sürdürdüğü” yönünde açıklamalar yapılmaktadır.  Belirtilen açıklamalar gerçeği yansıtmamakta olup; yapılan işlem mevcut kaptajın tadilatından ibarettir. Mevcut kaptajımız 2005 yılından beri kullanılmakta olup, zamanla yıpranmış ve son olarak ilgili idarelerin kaptajda tadilat yapılması yönündeki talimatları doğrultusunda, gerekli izinler alınarak Kasım ayı başında tamamen insan gücüyle tadilat çalışmalarına başlanmıştır"

 

DRENAJ İÇİN KULLANILAN BORULAR

"İş makinesi ile birkaç günde yapılabilecek olan bütün iş ve işlemler; gerek inancımıza gerekse de doğamıza olan saygımızdan dolayı, tamamen beden gücüyle hava koşullarının imkan verdiği ölçüde yapılmaya çalışılmaktadır.  Suyun en az olduğu bu dönemde kaptajda çalışma yapılabilmesi için içeride bulunan suyun borularla dışarı drene edilmesi zorunludur. Resimlerde görünen borular kapasite arttırımı vb işlemler için yeni döşenen borular olmayıp, drenaj için kullanılan borulardır. Şirketimizin gözelerden aldığı mevcut su miktarı da üretimimize yeter miktardadır. Kapasitemizi artırmak bir yana, hali hazırda dahi kullanma hakkımız olan su miktarının ancak %50’si kullanılmaktadır.  Bu yönüyle kapasite artırımına yönelik yeni bir kaptaj yapılması söz konusu olmayıp  tadilatın bitmesi sonrasında da;  kaptajımız  yine tek kaptaj olarak doğaya ve mevzuata uygun bir şekilde kullanılmaya devam edilecektir.   Kasım ayı başından beri kamuoyunun gözü önünde yapılan çalışmaların gizli kapaklı yeni bir çalışma yapılıyormuş gibi gündeme getirilmesini değerli kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim