• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 6 °C

Munzur Nehri kıyısında meditasyon

Munzur Nehri kıyısında meditasyon
Dersim’de bir grup gönüllü psikolog ve yoga eğitmeni tarafından vatandaşlara doğada yoga eşliğinde pozitif düşünce ve meditasyon uygulandı.

Dersim’de Munzur Nehri kıyısında ilk kez psikolog Tülin Şahin ve gönüllü yoga eğitmenleri tarafından vatandaşlara doğada yoga eşliğinde pozitif düşünce ve meditasyon uygulandı. Etkinlik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında katılım az sayıda kişiyle sınırlandırıldı. Doğal yaşamla iç içe yapılan meditasyon etkinliğinde sosyal mesafeye de dikkat edildi.

Doğada yapılan meditasyonun farklı bir enerjisi olduğunu söyleyen psikolog Tülin Şahin, “Bugün burada doğada yoga eşliğinde pozitif düşünceli meditasyon seansı gerçekleştirdik. Böyle bir yerde cennet gibi yerde yaşarken bu doğanın faydalarından yararlanmamak olmazdı. Bizde bu ortamda bu grupla çok güzel bir seans gerçekleştirdik. Suyun sesiyle, kuşların sesiyle tamamıyla doğal bir ortamda pozitif düşünceli meditasyon gerçekleştirdik. İnsanlar ilk defa meditasyon yapınca  tabi ki biraz çekiniyorlar alışkın olmadıkları içinde nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Ama o güven ortamını sağladığımızda kendilerini rahat bırakmaya başladıkları andan itibaren ve anı yaşadıkları andan itibaren artık bize güvenerek olumlu düşüncelere farkında olmadan o negatif düşünceleri pozitif düşünceye çevirebiliyorlar ve sonunda rahatlamayı hissediyorlar. Rahatlamayı hissetleri için de tamamıyla pozitif bir ortamda pozitif bir düşünce ve pozitif olarak tekrara devam etmeyi düşünüyorlar”dedi.

 

"DERSİM’İN DAHA ÇOK İHTİYACI VAR"

Pozitif düşüncenin yayılmasının insanların hayatını kolaylaştıracağını ifade eden Şahin, “Bu sadece Dersim’de değil tüm dünyada insanların pozitif düşünmeye ihtiyaçları var. Dersim’de bizim toplumumuzda buna daha çok ihtiyaç var. Çünkü küçüklükten itibaren belli düşünce kalıpları içinde şekilleniyoruz ve bu düşünce kalıpları genelde negatif oluyor, buna alışıyoruz ve hayatımızı buna göre şekillendiriyoruz. Bu yüzden burada daha çok ihtiyaç var. İnsanlar aslında pozitif düşünerek, kendi hayatları için bir şeyler yapmaya başladıkları andan itibaren bunu daha ciddiye almaya başlıyorlar. Çünkü bunu negatif yönlerini pozitif ile değiştirerek hayatlarına o huzurlu ve mutlu yaşamak istedikleri hayatı gerçekten yaşamaya başlıyorlar”diye konuştu.

Doğada yoga eşliğinde pozitif düşünce ve meditasyon etkinliğine katılan vatandaşlar, kendilerini çok hissettiklerini ve bu tür etkinliklerin sürmesini istiyor.

Dilek Kızıldağ, “Bugün Dersim’de kadınlarla toplandık ve meditasyon yapıyoruz. Psikoloğumuz ve yoga hocamız var bunların eşliğinde yapıyoruz. Doğa çok güzel, Munzur suyuna yakınız, ortam çok güzel, meditasyon yapıyoruz rahatız ve huzurluyuz”dedi.

Maviş Kahraman, “Memleketimizdeyiz, suyu, taşı ve dağları çok güzel. Bugün arkadaşlarımız meditasyon için çağırdılar. Yoga yaptık çok iyidi ruhumuzu rahatlattık kötü düşüncelerden arındık. Özellikle Dersim’de her taraf polis ve asker tarafından kuşatıldığı için negatif enerji alıyoruz bu yüzden Dersim insanın pozitif enerjiye ihtiyacı var”şeklinde konuştu.

Serap Varto, “İlk kez doğada meditasyon yapıyorum bana çok iyi geldi. Psikoloğumuz da vardı bu yönüyle de çok iyi oldu bundan sonra da devam etmesini istiyorum”

Ayten Yeşiltaş, “İnanılmaz güzel, inanılmaz insana iyi gelen bir şey mutlaka bu şekilde devam etmek istiyoruz. Umarım devamı gelir güzel bir etkinlikti herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Haber: Ali Haydar Gözlü

 

munzur-kiyisinda-meditasyon-(2)-001.jpgmunzur-kiyisinda-meditasyon-(5).jpgmunzur-kiyisinda-meditasyon-(7)-001.jpgmunzur-kiyisinda-meditasyon-(8).jpg

munzur-kiyisinda-meditasyon-(1).jpgmunzur-kiyisinda-meditasyon-(9).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim