• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 15 °C

Munzur Kültür ve Doğa Festivali yapılmayacak!

Munzur Kültür ve Doğa Festivali yapılmayacak!
Bu yıl 20’ncisi yapılması planlanan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle gerçekleştirilemeyecek.

Dersim Belediyesi ve Dersim Dernekler Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Covid-19’dan kaynaklı halk sağlığı gözetilerek ve yeni risklerin ortaya çıkmasını engellemek için festivalin yapılamayacağı belirtildi.

Konu ile ilgili Dersim Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Yıllardır yoğun emek harcayarak düzenlediğimiz ve adını doğasından kültüründen inancından ve direniş geleneğinden alan Munzur Kültür ve Doğa Festivali üzere Dersim’deki ve Dersim dışında tüm Dersim kurumlarının ortaklaşması ve dayanışması ile meydana gelmiş Dersimlilerin ve Dersim dostlarının buluşmasının adıdır.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Dersimlilerin tarihine, kültürüne, inancına, diline ve doğasına sahip çıkma çabasıdır. 20 yılı aşkın bir süredir kesintisiz olarak sürdürdüğümüz festivalimiz dönem dönem çeşitli engellenmelerle karşılaşmasına rağmen Dersim halkının ve kurumlarının ortak iradesiyle halkımızın büyük buluşmasını sağlamış ve başarıyla günümüze taşımıştır.  Müzikten ekolojiye, felsefeden güzel sanatlara, tiyatrodan sinemaya, kadın atölyesinden çocuk atölyesine kadar birçok etkinlikle 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivaliyle sizlerle buluşmayı planlıyorduk. Yakın zamanda Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleriyle yapılan toplantıda ortaya çıkan eğilim doğrultusunda bu yıl dünyayı etkisi altına alan Covid-19 – Pandemi koşullarından kaynaklı, festivalimizi halk sağlığını gözettiğimiz ve yeni risklerin ortaya çıkmasını engellemek adına bir yıl sonra 20.yılın coşkusuyla gerçekleştireceğimizi ilan ediyoruz”

Açıklamada şöyle devam etti:”

Festivalimizi ortaya çıkaran süreç, topraklarımızda, nehirlerimizde ve dağlarımızda kısacası yaşam alanlarımızda hayata geçirilmeye çalışan yıkım projelerine karşı toplumsal tepkiyi örgütleyerek yaşam alanlarımıza sahip çıkmaktı. Bu bağlamda festivalimiz bu sene zorunlu nedenlerden kaynaklı ertelense de Dersim’de planlanan yıkım projelerine karşı alanlarda olacağımızı belirtmek istiyoruz. Özellikle son dönemde Ovacık’ta şirketlere kiralanan tarım arazileri ve Munzur Gözelerinde planlanan ve ihalesi yapılan Peyzaj projesine karşı bu alanları boş bırakmayacağımızı ve mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz.Dünden bugüne festivallerimizde bizim yanımızda olan, dilimize, kültürümüze, inancımıza katkı sunan sanatçı, aydın, yazar, akademisyen ve diğer sanat dallarından bize destek olan doğa ve sanatsever bütün dostlarımıza da teşekkür ediyoruz.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim