• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 7 °C

Milletvekili Şaroğlu, Anestesi mezunlarını sordu

Milletvekili Şaroğlu, Anestesi mezunlarını sordu
CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, atanamayan anestezi tekniker ve teknisyenlerin kadro sorununu meclis gündemine taşıdı.

Kamuda sağlık personeli atamalarında anestezi tekniker ve teknisyen mezunlarına yeterli sayıda kadro açılmadığını belirten Şaroğlu, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Milletvekili Şaroğlu, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Hastanelerin en önemli sağlık personellerinden olan anestezi tekniker ve teknisyen mezun sayısı her geçen yıl artmasına rağmen kamuda açılan kadro sayısındaki yetersizlik sebebiyle anestezi bölümü mezunları büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Kamuda sağlık personeli atamalarında anestezi tekniker ve teknisyen mezunlarına yeterli sayıda kadro açılmaması, özel sektördeki istihdamlarının sınırlı olması ve hemşire, sağlık memuru gibi personellerin sertifika eğitimi ile anestezi tekniker ve teknisyenlerinin yerine çalıştırılmaları, bu bölüm mezunlarının karşılaştığı en temel sorunlardandır. Bu sebeplerden kaynaklı, anestezi bölüm mezunları gelecek kaygısı yaşamakta ve kadro taleplerini çeşitli platformlarda duyurmaya çalışmaktadırlar”

Milletvekili Şaroğlu, şu sorulara yanıt istedi:

1-2018 yılında kamuda ataması gerçekleşen anestezi tekniker ve teknisyen personel sayısı kaçtır?

2-2019 yılında kamudaki sağlık personeli atamalarında branş dağılımı ne şekilde olacaktır? Anestezi tekniker ve teknisyen personeli için öngörülen kadro sayısı kaçtır?

3- Hastanelerin ilgili bölümlerinde, anestezi tekniker ve teknisyenlerinin yerine farklı branşta sağlık personelini çalıştırmaları söz konusudur. Bu sorunun giderilmesi için bir çalışmanız olacak mıdır?

4- Anestezi tekniker ve teknisyenlerinin, eğitim ve meslek tecrübeleri doğrultusunda hastanelerin yoğun bakım ve acil servis gibi bölümlerde de görev almaları mümkündür. Bu anlamda mevcut iş tanımının yeniden düzenlenip, genişletilmesine dönük bir çalışma düşünülmekte midir?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim