• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 18 °C

MİLLETVEKİLİ AYGÜN’DEN HÜKÜMETE ALEVİLİK ELEŞTİRİSİ

MİLLETVEKİLİ AYGÜN’DEN HÜKÜMETE ALEVİLİK ELEŞTİRİSİ
Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Hükümet ‘misyonerlik’ veya ‘devşirmecilik’ yoluyla Alevilerin sorunlarını çözemez."dedi.

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Hükümet ‘misyonerlik’ veya ‘devşirmecilik’ yoluyla Alevilerin sorunlarını çözemez."dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, din kültürü ders kitabında yer alan müfredata ağır eleştirilerde bulundu. Milletvekili Aygün, müfredat ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Hükümet ‘misyonerlik’ veya ‘devşirmecilik’ yoluyla Alevilerin sorunlarını çözemez" dedi. Alevi çalıştaylarının Alevilerin "eşit yurttaşlık" isteğini anlamaya dönük bir faaliyet değil, "Asimilasyon ve Sünnileştirme projesi" olduğunu iddia eden Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 19 Ağustos 2009’da Ankara Rixos Otel’de düzenlenen 3. Alevi Çalıştayı’na Türkiye’nin tüm il ve ilçe müftüleri arasından sadece Tunceli Müftüsü Arslan Türk’ün çağrıldığını hatırlattı.
Aygün: “Amaç Devşirme Alevi Yetiştirmek”
Milletvekili Aygün açıklamasını şöyle sürdürdü:"‘Müfredat sorunu var. Yani ilahiyat mezunu din kültürü öğretmeni mi sunacak, yoksa şimdi üzerinde durmadık ama bir şekilde devşirilmiş, üretilmiş Alevi öğretmenler mi bunu sunacak?’ Bu ifadeler noktasından virgülüne kadar Alevi çalıştayları koordinatörü sayın Necdet Subaşı’ya aittir. Necdet Subaşı bu sözleriyle hem Alevilere hakaret etmiş, hem de din derslerinde Aleviliği, ilahiyatçıların okutmasını şart koşarak ‘Aleviliği Sünnileştirme’ amacını ortaya koymuştur. Subaşı ‘devşirme Alevi yetiştirme’ hedefini de saklamamıştır." dedi. 2011-2012 Eğitim-öğretim yılı ilk ve orta öğretim din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarında Alevi Bektaşi öğretisi ile ilgili bölümlerin kimlerin anlatacağının Necdet Subaşı tarafından yanıtlanması gerektiğine dikkat çeken Aygün, "Çünkü bildiğimiz kadarıyla bu müfredatın anlatılması konusunda henüz yeterince ‘devşirilmiş, üretilmiş Alevi öğretmenler’ yok" dedi.

Müftü Arslan Türk’ün de Dersim’de "misyonerlik" yaptığını savunan Aygün, "Necdet Subaşı gibi müftü de açık ki asimilasyon ve Sünnileştirme peşindedir" dedi. Aygün, şöyle dedi: "Herhangi bir yoruma gerek kalmadan söyleyebiliriz ki Alevi çalıştayları başından beri Alevilerin ‘eşit yurttaşlık’ isteğini anlamaya dönük bir faaliyet değil; açık bir ‘Asimilasyon ve Sünnileştirme Projesi’ idi. Koordinatör Necdet Subaşı ve Tunceli Müftüsü Arslan Türk, Alevilere karşı açıkça bir ‘misyoner’ ve hatta ‘devşirmeci’ gibi hareket etmektedirler. Söz konusu çalıştaylar sonunda hazırlanan ve bugün açıklanacak ’İlköğretim din derslerinde Alevilik müfredatı’ da Alevilerce kabul edilmeyecektir." açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim