• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 29 °C

Metin Kaya: Siyasetle uğraşan herkesin iddiası vardır

Metin Kaya: Siyasetle uğraşan herkesin iddiası vardır
CHP İstanbul eski il sekreteri Metin Kaya, Dersim Haber Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

Kaya, "Ben burada bir gün eğer olursa, CHP Genel Merkezi tarafından görev verildiği takdirde burada insanlarımızın yanında durmayı yeğlerim. Milletin vekili olduğunu unutmadan... Aslolan halktır" dedi.

 

EN BÜYÜK FAKTÖR KILIÇDAROĞLU

İstanbul seçimlerinin kazanılmasında duyarlı olan herkesin payı olduğunu ifade eden Metin Kaya, "En çok da payı olan CHP'nin örgütüdür elbette. Ama bunun yanında İstanbul'da yaşayıp, zamanında oraya göç etmiş bütün insanların katkısı var. Ancak bu işin kompedanı, orkestranın şefi ve yönetmeni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

 

EKONOMİK GİDİŞAT ÇOK SAĞLIKLI DEĞİL

Ülkenin ekonomik gidişatını değerlendiren Kaya, "Şuanda Dersim Palavra Meydanı'ndayız. Burada insanlara bir dokunsak bin ah işitiriz. Ülkenin her yeri böyle. İnsanlar işsizlikten kıvranıyor. Dünyada global kriz var. Asgari ücretin rakamları da belli. İnsanlar perişan ve bitik vaziyetteler. Borçlu olmayan kimse yok. Bu açıdan ülkenin ekonomik gidişatı çok sağlıklı değil" dedi.

 

BU HÜKÜMETİN GİDİCİ OLDUĞU GÖZÜKÜYOR

6'lı ittifak meselesinde işin önderliğini Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığını ifade eden Kaya, "Türkiye'de daha önce hiç yapılmamış olan bir birliktelik ve ittifak sağlandı. Bu ittifakın ilk sonuçlarını büyükşehir belediye seçim sonuçlarında aldık. Devamında da ilk seçimde bu hükümetin gidici olduğu gözüküyor. Ancak yine de söz ve yetki vatandaşındır, halkındır" şeklinde konuştu.

 

SİYASETLE UĞRAŞAN HERKESİN İDDİASI VARDIR

Metin Kaya, "Siyasetle uğraşan herkesin iddiası vardır. Siyaset topluma karşılıksız verilen bir hizmettir. Dersim, medeniyetin ve uygarlığın şehirdir. Dersim'in halkı önemlidir. Ben burada bir gün eğer olursa, CHP Genel Merkezi tarafından görev verildiği takdirde burada insanlarımızın yanında durmayı yeğlerim. Milletin vekili olduğunu unutmadan... Aslolan halktır" dedi.

Caner Aktan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim