• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 5 °C

Mesleğe uyum semineri sona erdi

Mesleğe uyum semineri sona erdi
38 stajyer öğretmenin katıldığı mesleğe uyum semineri sona erdi.

38 stajyer öğretmenin katıldığı mesleğe uyum semineri sona erdi.
Anadolu Lisesi Konferans Salonunda 10 gün boyunca Mesleğe Uyum Semineri gören 38 stajyer öğretmen son günde Bakanlık Denetçisi Sezgin Sedat Savcı tarafından adaylık eğitimi, ders ve ek ders görevi, ödül, disiplin, haklar, yasaklar, bilgi edinme ve resmi yazışma kuralları konusunda bilgilendirildi.
Seminer sonunda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, “Bakanlığımız bu yıl 26 Ağustos’ta ilk defa yeni atanan öğretmenlere yönelik düzenlenen uyum eğitimini başlattı. 81 ilde göreve yeni başlayacak öğretmenler video konferans yöntemiyle eğitime tabi tutuldu. İlk konuşmayı Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer canlı yayında 81 ile seslenerek şunları söyledi: “Fiziki imkanlar yetersiz olabilir öğrenci sayımız çok olabilir, çocuklarımızın maddi durumları iyi olmayabilir ama inanın bütün bu eksikleri kapatacak olan tek şey öğretmenin güler yüzü, kendi idealleri ve çocuklarımıza dair bunlar bir gün bir şey öğrenecekler ve öğrendikleri zaman da bu ülkede daha iyi şeyler olacak, misyonudur. Bu açıdan bakıldığında şartların asla bizi etkilemesine izin vermeyin. Biz şartları etkilemeli ve bu ülkenin insanlarından üzerine çökmüş olan bu yetersizliği ortadan kaldıracak çabayı ortaya koymalıyız dedi.”
Yurdakul, “Yirmi birinci yüz yılın gerekli kıldığı becerilerle donatılmış, geleceğimizi inşa etmek, ülkemizin 2023 ve sonrası vizyonunu gerçekleştirme yolculuğunda bizi başarıya götürecek nesilleri yetiştirmek gibi zorlu ve kutsal olan bir görevi ifa etmek için eğitim ailesine katılıyorsunuz. Ailemize hoş geldiniz. Ülkemizde öğretmenlerimizin hem hizmet öncesinde hem de hizmet içinde mesleki yeterliklerinin arttırılması, üzerinde her zaman önemle durulan bir konu olmuştur. Bu kapsamda Bakanlığımız önemli çalışmalar yürütmektedir. Şu an göreve yeni atanan her öğretmen gibi sizler de belirsizliklerden kaynaklanan bir huzursuzluk yaşıyor olabilirsiniz. Sabırlı olmalısınız. Çevrenizi tanıdıkça kaygılarınızın, sıkıntılarınızın günbegün azaldığını göreceksiniz. Yeter ki insanlara karşı doğal ve samimi olunuz. Ancak tüm bunları yaparken öğretmen kimliğinizi unutmayınız. Aksi halde çevreyi geliştirme misyonundan uzaklaşır, çevreye olması gereken daha fazla uyum sağlar ve kendini bile tanıyamaz hale gelebilirsiniz” diye konuştu.
Yurdakul, “siz değerli öğretmenlerimin, bu mesleğin saygınlığı ve onuruna yakışır biçimde hareket edeceğine ve özveriyle çalışarak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak mücadeleye katkı vereceğinize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

Seminerin kapanış törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, Bakanlık Denetçisi Sezgin Sedat Savcı, Eğitim Müfettişleri Başkanı Murat Yıldırım, Şube Müdür Vekili Ali Ekber Küçük ve öğretmenler katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim