• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 15 °C

Maviş Güneşer'den Nuğdeo Tari...

Maviş Güneşer'den Nuğdeo Tari...
Sanatçı Maviş Güneşer Endi, Helm ve Kam Sono isimli üç şarkının ardından Nuğdeo Tari isimli şarkısını yayınladı.

Müzik dinleme alışkanlığının hızla değiştiği bu dönemde, şarkıları bir konsept dahilinde toplu olarak bir albümde yayınlamak yerine, dijital mecralarda tekli olarak yayınlamaktayız. Buna göre daha önce yayınladığımız Endi, Helm ve Kam Sono isimli üç şarkının peşi sıra Nuğdeo Tari ve ardından Ma isimli şarkılar da kısa zaman aralıklarıyla dijital müzik mecralarında dinleyicisiyle buluşacak.

1998 Keje, 2019 Ax de Vaji solo albümlerinin ardından aşk, özlem, yalnızlık, pişmanlık temalarının işlendiği Dılgran Albümü, söz ve müziği Maviş Güneşer’e ait olan yeni eserler ve Dersim aşk şarkılarından oluşuyor.

MAVİŞ GÜNEŞER KİMDİR?

Maviş Güneşer, 1975 yılında Varto’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini babasının memuriyeti dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli köylerinde ve illerinde tamamladı.

Müzik kariyerine 1994 yılında İstanbul'da Agıré Jiyan grubuyla başladı. Bu grupla 2 yıl kadar çalıştı, birçok konser ve etkinliğe katıldı.

Sanatçının 1998 yılında yayınladığı Keje isimli ilk solo albümü, söz ve müziği kendisine ait zazaca eserlerden oluşuyor. Bu albüm, gerek tematik içeriği gerekse müzikal denemeleriyle Maviş Güneşer’in kendini ve kendi müzikal özgünlüğünü bulma yolculuğunda bir arayış albümüdür.

Politik sebeplerden dolayı yurt dışına çıkmak zorunda kalan sanatçı Berlin'de Metin & Kemal Kahraman’ın birkaç albümünde vokalleriyle yer aldı.

2002-2006 yılları arasında Grup Lilith’te yer alan Güneşer

almanca, fransızca, türkçe, kürtçe, yidiş ve zazaca dillerindeki  kadın şarkılarından oluşan Göğün Yarısı isimli albümde zazaca, kürtçe ve bir de türkçe olmak üzere üç eseri yorumladı.

Grup Lilith ile birlikte de Avrupa'da birçok konser ve etkinliğe katıldı.

Yönetmen Binevsa Berivan'ın La Mélodie du Petit Cháteau (2005), Ciao Bella Bruxelles (2014), Gardiens (2017) isimli filmlerine ve yönetmen Tülin Dağ'ın Bayrampaşa'da 10 yıl yatan kadın tutsakları konu alan Bir Adım Ötesi (2011) belgesel filmine müzik yaptı.

Sanatçı Dersim'in son 100 yıllık siyasi tarihini ağıtlar üzerinden okuyan dokümanter çalışma Ax de Vaji isimli solo albümünü 2019 yılında yayınladı.

Günümüzde ise Maviş Güneşer ağırlıkta kendi bestelerinden oluşan son çalışması Dılgıran Albümü repertuarını dijital müzik mecralarında tekli / single olarak dinleyicisiyle paylaşmaktadır.

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim