• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 12 °C

Maçoğlu, Dersim'in koronavirüsle mücadeledeki başarısını anlattı

Maçoğlu, Dersim'in koronavirüsle mücadeledeki başarısını anlattı
Tek koronavirüs vakasıyla Türkiye'de en az vaka bulunan il konumunda olan Dersim'in başarısını, komünist başkan Fatih Mehmet Maçoğlu anlattı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede Türkiye dahil birçok ülkeye yayılan koronavirüs salgını ile mücadele devam ediyor. Birçok kentte virüsün etkilerini en aza indirmek için seferberlik ilan edilirken bu anlamda en başarılı mücadeleyi veren illerden biri de Dersim.
Kamuoyunda 'Komünist Başkan' olarak tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun belediye başkanlığını yaptığı Dersim'de geçtiğimiz hafta testi pozitif çıkan 8 hastanın tamamının sağlığına kavuşarak taburcu edilmesi ile kentte koronavirüs vakası kalmamıştı. Ancak daha sonra bir kişinin daha testinin pozitif çıkması ile Dersim, "Vaka olmayan tek kent" ünvanını kaybetse de "Vaka sayısı en az olan iller" sıralamasında ilk sıradaki yerini koruyor.

Konuyla ilgili Haberler.com'dan Olgun Kızıltepe'ye açıklamalarda bulunan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Şu ana dek sağlık meslek örgütlerinin uyarılarına sürecin en başından bu yana halkımızın duyarlılık gösterdiğini söyleyebiliriz. Sosyal mesafe konusunda olsun, dezenfekte çalışmalarımız olsun her şeyi düzenli bir şekilde yürütmeye çalıştık. Dışarıdan gelen dostlarımızın da duyarlılık noktasında hassas olması ve ilçelere gidiş gelişlerde uyarıları dikkate almasının etkili olduğunu da eklemeliyiz" ifadelerini kullandı.

DİĞER İLLERE ÖNERİLER
"Salgının yayılması konusunda belediyenin ekstra bir önlemi oldu mu? Diğer belediyelere bu konuda bir tavsiyeniz olur mu?" sorusuna da yanıt veren Maçoğlu, şöyle konuştu:
"Dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları başta olmak üzere, maske, şeffaf yüz siperliği dağıtımı bunda etkisini gösterdi. Anons araçlarımızla halkı bilgilendirme çalışmaları, sosyal medya hesaplarımızdan duyarlılık çağrılarımız oldu. Ayrıca belediyemizle ortak çalışma yürüten Bilim ve Aydınlanma Akademisi'nin salgını önleme ve yayılmamasını engellemek için hazırladığı görsel paylaşımlar bu konuda etkili çalışmalardır. Salgının yayılması konusunda en büyük artımız halkımızın bilinçli olması ve bu anlamda duyarlılık göstermesi. Her belediyenin hem bu süreçte hem de süreç sonrasında halkın ihtiyaçlarına, taleplerine cevap olma çabalarının sürmesi gerekiyor. Bu doğrultuda üretimin teşvik edilmesi, halka destek sunulması ve bu anlamda yerel yönetim çalıştırmalarını geliştirmeleri önerimizdir."

Türkiye'nin salgına karşı vermiş olduğu mücadeleyi de değerlendiren Maçoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "Tedbirlerin eksik ve salgının yayılmasını önleyici kapsamda olmadığını görüyoruz. Salgınla mücadele ederken bir bütün düşünmek zorundasınız. Sokağa çıkma kısıtlamaları vs. önlemler alınmasının olumlu ve olumsuz yanlarını tespit ederek bir çalışma ortaya koyulması gerekiyor.Şuan halk ciddi bir ekonomik kaygı taşıyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele ederken halkın, sağlık emekçilerinin, işçilerin hakları gözetilmeli ve taleplerine cevap olunmalıdır. Koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlerinde giderilmesi gerekiyor."

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim