• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 15 °C

Köyde elektrik ve içme suyu şebekesi yok: Hangi Çağda Yaşıyoruz?

Köyde elektrik ve içme suyu şebekesi yok: Hangi Çağda Yaşıyoruz?
1994’te boşaltılan Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Kakber(Buzlutepe) Köyü’ne yerleşmek için geri dönen yurttaşlar, elektrik ve içme suyu şebekesinin olmamasından kaynaklı mağduriyet yaşıyorlar.

Yurttaşlar, ‘Hangi çağda yaşıyoruz? Karanlığa gömülmüşüz’ diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Dersim’de 1993-94 yıllarında köylerinin boşaltılıp yakılmasının ardından 2010’da köylerinin meralarına dönen Ovacık Kakber (Buzlutepe) köylüleri, 3 yıldır evlerini inşa etmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl orman yangını bu yıl ise yoğun bombardımanın yaşanmasıyla gündeme gelen Kakber (Buzlutepe) Köyünde elektrik, içme suyu ve yollarının olmamasından dolayı mağdur olduklarını dile getiren yurttaşlar, acil bir çözüm bulunması için çağrıda bulundular.

“KARANLIĞA GÖMÜLMÜŞÜZ”

Gülüzar Gürz, “2022 yılındayız. Hala elektriğimiz yok. Karanlıkta yaşıyoruz. Bize elektrik versinler. Ayran yapamıyoruz, katık yapamıyoruz. Sokak lambaları yok, ayı geliyor hayvanları öldürüyor. Karanlıkta göremiyoruz. Köyümüz çok güzel ama karanlığa gömülmüşüz” diye konuştu.

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

2020 yılında evlerini inşa etmeye başladıklarını dile getiren İrfan Gürz, “Devletten hiç hizmet almadık. Herkes kendi imkanlarıyla evini inşa etmeye çalışıyor. 94’te boşaltılan köyler buralar. Bizim köylerimiz için verilen ödenekler nerede? Biz hakkımızı istiyoruz. Bu ülkede yaşayan her vatandaş vergi veriyor. Hakkımızdan başka bir şey istemiyoruz” dedi.

“KENDİ ÇABALARIMIZLA BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

1994 yılında devletin kolluk güçleri tarafından köylerin boşaltılmasıyla başka yerlere göç ettiklerini belirten Hasan Gönek ise, “Kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu köy boşaltılsa da köyün tüzel kişiliği düşmemiştir. Köyümüzde evler yapılmaya başlandı. Ev yapın hizmet vereceğiz dediler ancak elektriğimiz, suyumuz, yolumuz yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gazeteperperik

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim