• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 11 °C

Konut haberine açıklama

Konut haberine açıklama
Tunceli Valiliği tarafından 12 Mayıs 2011 tarihinde gazetemiz ve sitemizde yer alan “Bu konutlar tamamlanacak mı?” haberine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Tunceli Valiliği tarafından 12 Mayıs 2011 tarihinde gazetemiz ve sitemizde yer alan “Bu konutlar tamamlanacak mı?” haberine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.
Vali Yardımcısı Hasan Balcı imzasıyla yayımlanan açıklamanın tamamı şöyle:

“12 Mayıs 2011 tarihli ve 11770 sayılı gazetenizde “Bu konutlar tamamlanacak mı?” başlığı altında yayınlanan haber içeriğinde Pülümür İlçesi Komlar mevkiinde E.Y.Y. (Evini Yapana Yardım) yöntemiyle yapılan konutlardan söz edilerek, konutlarda eksikliklerin olduğu ve bu eksiklerin ne zaman tamamlanacağı sorgulanmaktadır.

Haber içeriğinde de bahsedildiği üzere söz konusu konutlar E.Y.Y. (Evini Yapana Yardım) yöntemi ile hak sahibi afetzedelerce kanuni vekil tayin edilen kişi tarafından yapılmıştır. Bu konutlar gerek hak sahibi afetzedeler ve gerekse konuyla ilgisi olan veya olmayan kişi ve kurumlarca ihaleli olarak yaptırılan konutlar olarak algılanmıştır. Gazetenizde de haber olarak yanlış algılanarak yazılmış ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir.
Pülümür İlçesi Komlar mevkiinde yapılan söz konusu konutlar E.Y.Y. yöntemiyle afetzedelerin kanuni vekili tarafından yapılmıştır. Bayındırlık ve iskan Bakanlığınca afetzede borçlandırılarak, geri tahsil edilmek üzere E.Y.Y. konut kredisi yardımı yapılmıştır. Yardım olarak verilen konut kredisi konutun gerçek maliyetini karşılayacak miktarda olmadığından hak sahibinin kendi maddi ve fiziki işgücünü katarak konutunu tamamlaması gerekmektedir. Yardım olarak verilen konut kredisi hak edişler karşılığında yine hak sahibinin kendi hesaplarına aktarılmıştır. Bu nedenle konutlara ait eksikliklerin hak sahibi afetzede veya kanuni vekili tarafından tamamlanması gerekmektedir.
Ancak, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğümüzce söz konusu afet konutlarının bulunduğu alanda alt yapı işleri (elektrik, su, kanalizasyon vb) ihaleli iş kapsamında tamamlanmış ancak, söz konusu afet konutları henüz hak sahiplerince kullanılmadığı için alt yapı işlerinin denemesi yapılmamış olduğundan, kesin kabul işlemleri de yapılmamıştır. Bu nedenle de üstleniciye teminat iadesi yapılmamıştır.”


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim