• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 5 °C

KGK'dan BİK'e teşekkür

KGK'dan BİK'e teşekkür
Basın İlan Kurumu (BİK), COVID-19’la mücadele sürecinde basına destek kararlarını açıkladı. KGK “Yetmez ama evet” diyerek BİK’e teşekkür etti.

Basın İlan Kurumu, sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan gazetecilere ve yayınlarını aksatmadan sürdüren basına destek olmak amacıyla aldığı kararları açıkladı.

İşte BİK’in açıklaması:

“BİK, ülkemizin etkin şekilde mücadele ettiği COVID-19 küresel salgını dolayısıyla, devletimizin ve kurumlarının aldığı karar ve uygulamalar çerçevesinde, sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan gazetecilere ve yayınlarını aksatmadan sürdüren basına destek olmak amacıyla, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar geçerli olmak üzere Yönetim Kurulumuzun 23 Mart 2020 tarihli toplantısında aldığı kararları kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Kurumumuz Şube Müdürlüklerinin görev alanında bulunan ilçe gazetelerine ait nüshalar ile bağlı şube Müdürlüklerinin görev alanındaki merkez ve ilçelerde yayımlanan gazetelere ait nüshaların ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar ilgili Şube Müdürlüklerine haftalık periyotlarla gönderilmelerine imkân sağlanacaktır.Kısa çalışma ödeneği kapsamında gazetelerin kadrosunda görev yapan fikir işçileri, İŞKUR Müdürlüklerinin izni ölçüsünde gazetelerin asgari kadrosunda tam ve eksiksiz olarak çalışmış kabul edilecektir. Gazetelerden ilgili mevzuat uyarınca aranılan fiili satış adedine (baskı-bayi-abone vs.) ilişkin düşüşler, 23 Mart 2020 Pazartesi tarihinden itibaren mücbir sebep kapsamında değerlendirilecektir. Kurumumuz görev alanında bulunan ilan dağıtım yerlerinde en az iki gazetenin yayımlanması kaydıyla, aynı yayın yerindeki resmi ilan yayınlama hakkını haiz gazetelerin, aralarında yazılı olarak yaptıkları mutabakat doğrultusunda dönüşümlü yayın yapmalarına imkân sağlanacaktır. Buna ilişkin bilgilendirme ayrıca Basın İlan Kurumu Şube Müdürlükleri tarafından duyurulacaktır. Gazeteci derneklerinin yapılan para yardımına ilişkin müracaat süreleri 15 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Kurumumuzdan borç para almış olan gazetecilerin borç tahsil işlemleri talepleri halinde üç ay süreyle ertelenecektir. Gazeteler hakkında daha önce alınan Genel Müdürlük kararlarıyla belirlenen mahsup uygulamaları 23 Mart Pazartesi günü itibarıyla durdurulmuştur.

COVID-19 (Koronavirüs) salgınıyla mücadelede halkımızın doğru bilgilendirilmesi için risk alarak habercilik yapan gazetecilerimize ve basın kuruluşlarımıza aldığımız kararlarla destek olmaya çalıştığımız bu süreçte, sahada haber peşinde koşan gazetecilerimize görevlerinde kolaylık diliyor, acil haber kadroları dışında basın mensuplarımızın da gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları için aldığımız destek kararları doğrultusunda duyarlılık bekliyoruz. Hayatımız ve toplumsal sağlığımız için özveriyle çalışan sağlık personelimiz başta olmak üzere, COVID-19 salgınıyla mücadele sürecinde fedakarca gayret gösteren tüm görevlilerimize ve alınan kararlara riayet ederek duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.”

 

DİM: DESTEK KARARLARI SON DERECE OLUMLU

 

BİK’in destek kararlarına ilişkin bir açıklama yapan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim “Basın İlan Kurumu’nun Covid-19 ile mücadele kapsamında yazılı medyaya yönelik aldığı kararlar son derece olumludur. Daha önce dile getirdiğimiz taleplerin pek çoğunun karşılanmış olduğunu memnuniyetle görmekteyiz. Bu kararların alınmasında emeği geçen başta BİK Yönetim Kurulu Başkanı Zahit Sobacı başta olmak üzere BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran ve tüm yönetim kurulu üyelerine ve ayrıca KGK Sakarya İl Temsilcimiz ve Yerel Medya Meclisi Yürütme Kurulu üyemiz Zafer Tokuş’a katkılarından dolayı teşekkürü borç biliriz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle sağlıkçılar ve güvenlik güçleri gibi risk altında görev yapan gazetecilere ve medya kuruluşlarına SGK primi ve maaş ödemesinde de bir istisna sağlanmasını talep ediyor ve bekliyoruz” dedi.

 

KGK:YETMEZ AMA EVET

Öte yandan, KGK’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise “Basın İlan Kurumu yönetim kurulu tarafından korona virüs krizi ile ilgili alınan kararlara ‘yetmez ama evet’ diyoruz ve BİK yönetimine çok teşekkür ediyoruz” dendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim