• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 6 °C

KGK: ''10 Ocak dijital çağa uyumda milat olsun''

KGK: ''10 Ocak dijital çağa uyumda milat olsun''
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında "Türk medyasının en öncelikli gündemi dijital çağa ayak uydurmasına öncülük edilmesi, halen binlerce basın emekçisine ekmek veren geleneksel medyanın desteklenerek yerel medyaya mali destek sağlanması ve basın hukukuna yeni çağdaş bir bakış açısı getirmesi beklenen Yargı Reformu Taslağı'nın yasalaşmasıdır" dedi.

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in mesajı şöyle: "Bizim açımızdan sevindirici olan, ülkemizde son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere sonuna kadar bağlı, vatansever, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunmasıdır. Her ne kadar, 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilere verilen haklar yıllar içinde kısmen geri alınmış olsa da, geleneksel olarak kutlanagelen '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' gazetecilik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı ve bir araya gelerek kutlamaların yapıldığı bir gün olması nedeniyle anlamlıdır. 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren ve çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasa, gazetecilerin patronlara bağlı kalmadan özgürce ve sadece toplumun yararlarını gözetecek şekilde mesleklerini yapmalarına imkân sağlıyordu.

 

'DİJİTAL ÇAĞA AYAK UYDURMALIYIZ'

Ancak aradan geçen yıllar içinde medya sektöründe yaşanan gelişmeler ve tekelleşme süreci sonucunda bugünkü duruma gelindi. Bizim açımızdan sevindirici olan, Anadolu'da son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere sonuna kadar bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunmasıdır. 10 Ocak vesilesiyle tekrar vurgulamamız gereken konu, meslektaşlarımızın ve Türk medyasının dijital çağa ayak uydurmasının hayati önemidir. Bu noktada KGK olarak meslektaşlarımıza katkı ve destek vermek üzere çalışmalarımız olacak. Şu ana kadar dijital çağa uyumu ihmal eden, erteleyen meslektaşlarımız ve medya kuruluşlarımız açısından 10 Ocak'ın yeni bir milat olmasını diliyoruz. Türk medyasının en önemli beklentilerinden birisi de Yargı Reformu Taslağı’nın bir an önce yasalaşması, böylece artık gazetecilerin yazdıkları köşe yazıları ve haberler nedeniyle hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalmamalarıdır. 10 Ocak'taki talep ve beklentilerimiz arasında gazetecilerin can güvenliği başta olmak üzere Anayasa güvencesi altında olan basın özgürlüğü gibi kavramların korunması, gazetecilerin yaşam standardı ile gelir düzeylerinin yükseltilmesi ve Anadolu medyasının yaşadığı mali sorunların aşılması noktasında destek verilmesidir. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın geleneksel Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılarının devamını diler, saygılar sunarım."

 

KGK 10 OCAK RESEPSİYONU

Ankara Çankaya’da Binektaşı Sokak, numara 7 adresinde bulunan KGK Genel Merkez binasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir resepsiyon verilecek. Çalışan gazetecilere verilecek resepsiyon 10 Ocak Cuma günü 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Resepsiyona çalışan gazetecilerin yanı sıra bazı siyasi partilerin genel başkanları ile genel başkan yardımcıları da katılarak gazetecileri kutlayacaklar. KGK Genel Başkanı Dim "Resepsiyonumuza tüm çalışan gazeteci meslektaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim