• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 14 °C

KESK’ten protesto

KESK’ten protesto
KESK Tunceli Şubeler Platformu, 4688 sayılı yasayı protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Tunceli Şubeler Platformu, 4688 sayılı yasayı protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.
Tunceli Sanat Sokağı’nda bir araya gelen KESK Şubeler Platformu üyeleri, buradan “Kölelik Düzeni Değil Toplu Sözleşme” yazan pankartın ardında sloganlarla Belediye Yer altı Çarşısı üzerine kadar yürüdü.
Belediye Yer altı Çarşısı üzerinde platform adına açıklamayı okuyan Hasan Ölgün, “Bilindiği gibi 4688 sayılı yasa, emekçilerin kazanılmış haklarına ve uluslararası sözleşmelere aykırı olarak; örgütlenme özgürlüğünü ciddi biçimde kısıtlamayı, toplu görüşme denilen ucube bir yöntemle kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal, demokratik, siyasi, özlük ve mesleki hak ve çıkarlarını tırpanlamayı hedefleyerek çıkarılmıştı. KESK, önce bu yasanın çıkmaması için, ardından yasanın geri çekilmesi ve yeni bir yasanın çıkarılması için ısrarlı bir mücadeleyi on senedir yürütmüştür” dedi.
Hükümetin referandum öncesinde verdiği sözleri hatırlatan Ölgün, “Referandumun üzerinden tam bir yıl geçti. Anayasanın 53. maddesine yerleştirilen “toplu sözleşme” düzenlemesinin kamu emekçilerinin beklentilerini karşılamadığını, aslında bunun on yıldır sürdürülen toplu görüşme düzenini devam ettirmek için göz boyamaya yönelik bir değişiklik olduğunu o dönemde de ifade etmiştik. Geçen bir yıllık süreç de göstermiştir ki, AKP’ nin kamu emekçilerini oyalamaktan başka bir düşüncesi yoktur. Hala özgür bir toplu sözleşme düzeni için gereken yasayı çıkartmamıştır. 4688 sayılı yasanın esasına dokunmaksızın kısmi değişikliklerle kamu emekçilerini oyalamaya devam etmeyi hedeflediği bugünlerde yaşadığımız girişimlerden açıkça görülmektedir” diye konuştu.
KESK olarak talep ve beklentilerini toplantılarda ifade ettiklerini kaydeden Ölgün, bunların taslağa yansıtılmadığını söyledi.
Açıklamasında hükümete çağrıda bulunan Hasan Ölgün, “Gelin kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerini boyası akan makyajlarla daha da daraltan düzenlemeler yapmaktan vazgeçin. 10 yıldır kamu emekçilerini kendinizin çalıp yine kendinizin oynadığı toplu görüşme oyunu sonucunda yoksulluğa ve sefalete mahkûm ettiniz. Hazırlığını yaptığınız yeni oyunlarla bunun devamını sağlamaya çalışıyorsunuz. Artık bu aldatmacadan vazgeçin” dedi.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim