• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 20 °C

Kayıp kardeşi için oturma eylemi yapan Aygül Doku gözaltına alındı VİDEO

Kayıp kardeşi için oturma eylemi yapan Aygül Doku gözaltına alındı VİDEO
Gülistan Doku’nun bulunması talebiyle annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku tarafından oturma eylemi başlatıldı. Aygül Doku oturma eylemi sırasında gözaltına alındı.

Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınmayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması talebiyle annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku tarafından oturma eylemi başlatıldı. Aygül Doku oturma eylemi sırasında gözaltına alındı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak tarihinden bu yana tam 247 gündür kayıp. Gülistan Doku’nun en son görüldüğü nokta olan Uzunçayır Baraj Gölü boşaltılarak boşaltılmış, ancak bir sonuç çıkmayınca 226 gün süren arama çalışmaları durdurulmuştu. Bunun üzerine Doku ailesi, kızlarının bulunması talebiyle bugün Dersim’de  süresiz oturma eylemine başladı. Seyit Rıza Meydanı’nda başlatılan oturma eyleminde konuşan anne Bedriye Doku, “ Kızım bulunana kadar ben burada oturma eylemine devam edeceğim. Kızımın kemikleri bulunsun, ben perişanı oldum hergün ölüyorum. Kızım okuyordu, öğrenciydi. Benim talebim Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan ile görüşmek, kızım okumak istiyordu meslek edinmek istiyordu. Kızımı devlete teslim ettim ama kızım yok kemiklerini istiyorum”dedi.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, kardeşinin kemiklerini istediğini söyleyerek, “Gülistan daha 20 yaşında, Gülistan daha gençliğinin baharında. Gülistan’ın kemiklerinden korkuyorsunuz. Ben adım gibi eminim. Zaynal Abarakov ve ailesi Gülistan’a ne olduğunu biliyor. Gülistan Doku’ya ne olduğunun cevabını herkes vermek zorunda. Bizim suçumuz nedir? Bizim suçumuz kız kardeşimizi mi aramak? Eğer bu suçsa en büyük suçlu annem ve benim. Biz Gülistan’ın tırnağını bulmadan bu meydanlardan ayrılmayacağız. Hiç kimse bizden Gülistan Doku’yu unutmamızı beklemesin. Ben şu gencecik kızın kemiklerini istediğim için utanıyorum” şeklinde konuştu. Aygül Doku, ”Ben kızımı Munzur Üniversitesine gönderdim, ben kızımı devletin kurumlarına emanet ettim. 247 gündür ben kızımın kemiklerini bile ulaşamıyorum. Biz kemik isterken bizi izleyenler utanmıyor mu benim kardeşimin kemiklerinin üzerinde et kalmamış. Ben bunları söylerken sizin tüyleriniz diken diken olmuyor mu? 247 gündür ben burada neler yaşıyorum, benim bu yüreğim biliyor. Benim bu annem geceleri kalkıp kalp krizi geçiriyor ailemin gecesi gündüzü kalmamış. Tunceli’ye bakın her yeri mobese, şu dağlara bakın her dağda bir kule var” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim