• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne ilişkin toplantı gerçekleştirildi

Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne ilişkin toplantı gerçekleştirildi
Dersim’de Sütlüce’de yapılmak istenen Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne ilişkin köylüler, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı toplantı gerçekleştirildi.

İlk defa köylülerin kendi yaşam alanlarına sahip çıktığını belirten Munzur Çevre Derneği Yöneticisi Özkan Arslan, “Bizler de köylülerin yanında yer almak zorundayız çünkü köylülerin yaşam alanlarını koruma mücadelesinin karşısında durma gibi bir durumumuz olamaz. Dersim coğrafyası barajlarla, madenlerle ve orman yangınlarıyla kuşatma altında herkesin kendi yaşam alanını koruyarak çevre mücadelesinin başarıya ulaşacağına inanıyoruz o yüzden bundan sonra Sütlüce halkının mücadelesinin yanında yer alacağız” diye belirtti.

Ne kadar kusursuz bir proje olursa olsun o bölgede yaşayan halkın rızası alınmadan bu projenin yapılmaması gerektiğini söyleyen EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, “Partimiz olarak köylülerin yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz, asıl mesele halkımızın kendi yaşam alanlarına bu projenin yapılıp yapılmamasını istemesidir” dedi.

Projenin yerinin seçiminde ciddi hataların yapıldığını vurgulayan Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, “Halka rağmen hiçbir şeyin yapılmaması gerekirken belediye almış olduğu kararla inatla bu projeyi gerçekleştirmesi halka karşı duyarsızlıktır. Belediyenin herkesin ortak fikrini alması gerekirdi” diye ifade etti.

Projenin doğru olduğunu ancak seçilen yerin yanlış olduğunu ifade eden CHP Dersim Milletvekili Aday Adayı Ali Mustafa Çelik, “Projenin yeri yanlışsa projenin proje iptal edilmesi gerekiyor. Bundan sonraki süreçte yeri mi değiştirilir yoksa iptal mi edilir bilmiyorum ama başka bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

Toplantıya projenin muhatabı olan belediyelerin davet edilmemelerine katılmamasını eleştiren Avukat Özgür Ulaş Kaplan, “Belediyelerin her platformda her konuda halkla bir arada oluruz, halkın düşüncelerini önemseriz gibi söylemlerde bulunuyorlar. Defalarca dile getirdik bu konuyu uzman kişiler gelsin ve halkla birlikte konuşalım dedik ancak taleplerimiz dikkate alınmadı” diye konuştu.

Haber:Kenan Korkmaz

kati-atik-toplantisi-yapildi-(1).jpgkati-atik-toplantisi-yapildi-(2).jpgkati-atik-toplantisi-yapildi-(3).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim