• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

Kamer Genç'ten ara seçim iddiası

Kamer Genç'ten ara seçim iddiası
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesini yorumladı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesini yorumladı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, YSK'nın Hatip Dicle ilgili verdiği karara, "Hatip Dicle ile ilgili verilen ilk karar yanlıştı. Türkiye'dekurumlar maalesef kurum değil. YSK, açık yasa hükmü varken, 1 yıldan fazla ceza alan kişinin milletvekili olması mümkün değil. O zaman öyle bir karar verdiğine göre şimdi verdiği karar da yanlış" dedi.

7 DEFA SEÇİME GİRDİM, 7 DEFA KAZANDIM
70 yaşındaki CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de kaydını yaptırdıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Tunceli'de 7 defa kazanmak kolay değil. 7 defa seçime girdim, 7 defa kazandım" diyen Genç, "Bir defasında da mensubu olduğum parti barajı aşamadığı için Meclis'e gelemedim" dedi.

Bir basın mensubunun, "Sekiz mi oluyor" sorusuna da Genç, "Evet sekiz oluyor" dedi.

"SAYIN BAYKAL VE SAYIN SAV ARTIK EMEKLİYE AYRILMALILAR"
Bir basın mensubunun kurultay taleplerini hatırlatması üzerine Genç, "Sayın Baykal ve Sayın Sav artık emekliye ayrılmalılar" dedi. Genç, şöyle dedi:

"Epey siyaset yaptılar, büyük emek sarf ettiler. Katkıları çok büyüktür. Yeni bir dönem başlamıştır. Türkiye'nin bu hale gelmesinde maalesef geçmiş CHP kadrolarının yetersiz muhalefet yapmasından ve sağlıklı bir yönetim göstermemesinden kaynaklanıyor. O bakımdan biraz kendilerine seremoni düzenleyelim ve birer de kendilerine şilt verelim, siyaseti bırakmanın zamanı geldiğini kendilerine hatırlatalım."

Bir basın mensubunun, "Onlar da sekizinci defa gelmek istiyorlarsa" sözüne de Genç, "Gelsin efendim. Ama gelirken ikide bir de kavgayla gelmesin. Ben halkın gücüyle geldim" dedi.

Memleketin elden gittiğini iddia eden Genç, İstiklal Savaşı'ndaki günleri hatırlatarak, gücü zayıflatmaya yönelik çalışmaların vicdana sığmayan çalışmalar olduğunu ifade etti.

"SEREMONİ DÜZENLEYELİM, ŞİLT VERELİM"
"Şilt verelim dediniz, seremoni düzenleyelim dediniz, nasıl olacak" sorusuna Genç, "Neyse onu yaparız, onlar razı olsun da biz bunu yaparız, kurultayda da yaparız" dedi.

"DİCLE İLE İLGİLİ VERİLEN İLK KARAR YANLIŞTI"
YSK'nın Hatip Dicle ile ilgili verdiği karara yönelik soruya da Genç, "Hatip Dicle ile ilgili verilen ilk karar yanlıştı. Türkiye'de kurumlar maalesef kurum değil. YSK açık yasa hükmü varken, 1 yıldan fazla ceza alan kişinin milletvekili olması mümkün değil. O zaman öyle bir karar verdiğine göre şimdi verdiği karar da yanlış. Ara karar olur mu, karar karardır" dedi.

"AKP'YE VEREMEZLER"
Milletin Hatip Dicle'ye oy verdiğine dikkat çeken Genç, "Onun milletvekilliğini alacaklar, AKP'ye verecekler. Bana göre onu da yapamazlar. Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşüreceklerse o milletvekilini AKP'ye veremezler. Bağımsız ve tarafsız olması gereken kurumlar maalesef Tayyip Erdoğan'ın yarattığı ortam nedeniyle artık korkak bir duruma gelmişler, doğru görev yapmıyorlar" dedi.

"İSTİFA OLURSA, ARA SEÇİM OLUR"
"BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar istifa ederse, ara seçim gündeme gelir mi" sorusuna da Genç, "Bilmiyorum. Yüzde 5'i geçiyor mu, bilemiyorum o kendilerinin bilecekleri bir şey. Ara seçim olur yani genel seçim olmaz. Anayasa neyse gereği yapılabilir" dedi.

"TUNCELİ'DE HÜKÜMET TARAFINDAN BASKI YAPILDI"
Tunceli'de vatandaşa baskı yapıldığı yönünde iddiaların olduğunu ifade eden Genç, "Tunceli'de subaylar gelmiş, askerler CHP'ye oy vermiş, bu kesinlikle yalandır. Tunceli'deki seçimler halkın özgür iradesiyle yapılmıştır. Birtakım örgütler tarafından baskı yapılmıştır ama bu Silahlı Kuvvetler değil, hükümet tarafından baskı yapılmıştır" dedi.

"Meclis başkanvekilliği için adınız geçiyor, ne diyorsunuz" sorusuna da Genç, "Benim niyetim var. Takdir Genel Başkan ve gruba ait" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim