• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 12 °C

Hediye karavanı Tunceli’de

Hediye karavanı Tunceli’de
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocuklar için hazırlanan "Hediye Karavanı" Tunceli'ye ulaştı.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle sokakta oyun oynayamayan çocukların evde keyifli vakit geçirebilmeleri için hazırlanan, içinde kutu oyunlar ve oyuncakların bulunduğu "Hediye Karavanı" 14 il gezecek. Hediye karavanı Malatya ve Elazığ’ın ardından Tunceli’ye ulaştı. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tunceli İl Müdürü Songül Acar ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Salim İsot tarafından çocuklara hediyeler dağıtıldı.

hediye-karavani-tunceli’de-(5).jpg

“EKRANA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK İÇİN”

Oyun karavanının geçen hafta Ankara’dan yola çıktığını belirten Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Salim İsot, “Bugün Tunceli’de çocuklarımıza hediyelerini vermek üzere bulunmaktayız. Pandemi süresince çocuklarımızın evlerinde çok fazla vakit geçirmeleri ve ekranla çok fazla münasebet halindeler. Telefonlar, tabletler, televizyonlar… Bu tür ekrana bağımlılığı bir nebze olsun azaltmak adına çocuklarımızı fiziksel oyunlarla evde hoş vakit geçirmeleri için bu projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu

hediye-karavani-tunceli’de-(2).jpg

“ESKİ GELENEKLERİ YAŞATMAK İÇİN”

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, “Hepimizin eve kapandığı salgın sürecinde çocukların kapalı kalmalarından kaynaklı geçirdikleri günlere heyecan katmak, eski oyunlarımızı ve eski geleneklerimizi yaşatmak ve bir nebze de olsa ailelerin çocuklarıyla vakit geçirmek sağlamak için ilimize gelen arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah önümüzdeki baharda hediye karavanıyla değil oyun karavanıyla gelecekler. Hep beraber bu salgın sürecini atlatacağız ve statlarda, meydanlarda ve parklarda oyun oynamak nasip olacak” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklara hediyeleri dağıtıldı.

hediye-karavani-tunceli’de-(1).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim